Kronoksen Gripto-kuormainsarja laajenee nyt neljällä mallilla kahdessa eri tuotesarjassa. Gripto 608, Gripto 609, Gripto 708 ja Gripto 709 ovat valmistajansa mukaan yrityksen uudenaikaisimmat ja joustavimmat kuormaimet, ja Kronoksella on panostettu erityisesti niiden käyttöominaisuuksiin. Uusien kuormaimien ohjaamisen luonnehditaan olevan helppoa, ja ne on suunniteltu täydentämään malliston suurempia kuormaimia eli Gripto 1009:ää ja Gripto 1010:tä. Mallit lanseerataan FinnMETKO 2020 -näyttelyssä 3.–5. syyskuuta Jämsässä.

Kronoksen mukaan Gripto-kuormaimet on suunniteltu maksimaalisen kestävyyden, ulottuvuuden ja työmukavuuden näkökulmasta, ja niiden tarkkuutta ja nopeutta kehutaan huippuluokkaan. Kuormaajien luvataan toimivan myös vaikeissa olosuhteissa. Ne on varustettu teleskoopin elektronisella päätyvaimennuksella, ja anturi seuraa teleskooppisylinterin asentoa. xCrane-ohjausjärjestelmä rajoittaa nopeutta automaattisesti ennen päätyasentoa, minkä ansiosta jarrutus on tehokasta.

Gripto 700 -sarjaan on saatavilla myös Smart Boom Control -kärkiohjaus, joten käyttäjän ei tarvitse ohjata sylintereitä, vaan hän voi keskittyä pelkästään kouraan.

Gripton letkut ovat suojassa sekä puomin sisällä että rotaattoriin johtavassa linkissä. Lisäksi letkujen mitoitusta kuvaillaan riittävän suureksi maksimaalisen nopeuden saavuttamiseen minimaalisin painehäviöin.

Edellinen artikkeliHelsingin MaatalousKonemessut kahden vuoden päähän
Seuraava artikkeliNHK Groupille uusi toimitila Hämeenlinnan Kantolaan