Metsolta on tilattu kaksi Metso Truck Body -kevytlavaa Bolidenin Aitikin kaivokseen Ruotsin Jällivaaraan. Lisäksi Metso toimittaa kumivuoraukset viiteen kiviautoon. 

Puolessa Bolidenin kiviautoista on käytetty Metson kumivuorauksia useiden vuosien ajan, koska vuoraus tekee työskentelystä miellyttävämpää ja helpottaa kunnossapitoa. Bolidenin päätös hankkia uusi Metso Truck Body -ratkaisu auttaa Aitikin kaivosta maksimoimaan kaluston suorituskykyä, Metsolta kerrotaan.

Valmistajansa mukaan Metso Truck Body -ratkaisussa yhdistyvät kumivuorauksen hyvät ominaisuudet ja teräksen erinomainen rakenteellinen lujuus. Joustava kumi vaimentaa kaikki iskut, ja siksi teräsrakenne voi olla tavanomaista kevyempi. Tämän ansiosta runko kestää suurimmatkin iskut keveydestään huolimatta.  Lisäksi hyötykuormat voivat olla suuremmat ja kumivuoraus vähentää kunnossapidon tarvetta, jolloin käyttökustannukset alenevat.

”Metso ja Boliden ovat tehneet yhteistyötä useita vuosia löytääkseen ratkaisuja, jotka tehostavat kuljetuksia ja parantavat kuljettajien työoloja Aitikissa. Metso Truck Bodyn käyttöönotto on merkittävä virstanpylväs. Se on markkinoiden kustannustehokkain kevytlava, koska se pienentää kaivoksen kuljetuskustannuksia minimoimalla kunnossapidon tarpeen ja maksimoimalla malminkuljetuskapasiteetin”, toteaa Lars-Erik Bergman, Metson myyntipäällikkö Pohjois-Ruotsissa.

Metso Truck Body -kevytlavat asennetaan Aitikin kahteen kiviautoon, joiden hyötykuorma on yli 290 tonnia. Metson kevytlavat painavat 20 prosenttia vähemmän kuin alkuperäisvalmistajien lavat, ja niihin mahtuu 11 tonnia enemmän malmia.

Tilaus on kirjattu Metson vuoden 2019 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin, ja toimituksen on määrä tapahtua syyskuussa.

Edellinen artikkeliDAF esittelee autokalustoa maansiirto- ja rakennuspuolelle
Seuraava artikkeliKoneosapalvelu pehmeiden maiden työnäytöskiertueelle