Metso esittelee Münchenin Bauma-messuilla uudistetun mallin Lokotrack LT200HP -kartiomurskauslaitoksesta. Laitos tarjoaa urakointiin lisää tehokkuutta ja taloudellisuutta, sekä sopii hyvin väli- ja hienomurskaukseen, kuten rautatiesepelin sekä asfaltti- ja betonilajikkeiden valmistukseen, Metsolta kerrotaan. Tämä, ja muut Metson uutuustuotteet ovat esillä Baumassa huhtikuun 8.-14. päivinä osastolla FS.1111/2.

Metsolta kerrotaan, että suoravedon ansiosta uudistettu LT200HP-laitos kuluttaa 15% vähemmän polttoainetta kuin vastaava, hydraulitoiminen laitos. Lisäksi laite täyttää eurooppalaisen Stage V-tason päästönormit.

”Polttoainetalous ja tehokkuus pysyvät jatkuvasti tärkeimpinä asioina murskausurakoitsijoiden toivelistalla. Myös alhaiset päästöt ovat vuosi vuodelta olennaisempia tekijöitä urakoinnissa”, arvioi Lokotrack-liiketoimintaa Metsossa vetävä Kimmo Anttila.

Tehokkuuden ohessa LT200HP-laitokseen on toteutettu lukuisia huoltoa ja turvallisuutta parantavia yksityiskohtia, kuten uudet huoltotasot, jotka nopeuttavat päivittäistä huoltoa, Metsolta tiedotetaan.

LT200HP-malliin on saatavilla myös langaton Metso ICR -kauko-ohjausjärjestelmä, jonka avulla keskeisiä murskaustoimintoja voidaan säätää kaivinkoneen tai pyöräkuormaajan hytistä. Näin kokonaista Lokotrack-laitosta, jossa on mukana myös esimurskauslaitos ja mobiiliseuloja, voidaan ohjata ICR-järjestelmällä.
”Lokotrack LT200HP on myös kompakti siirtää työmaalta toiselle. Se yhdistettynä luokassaan markkinoiden tehokkaimpaan HP200-kartiomurskaimen tekee uudistetusta laitoksesta varteenotettavan vaihtoehdon murskausurakointiin”, tuotepäällikkö Jouni Hulttinen luonnehtii.

Edellinen artikkeliA-Valtralle Machine of the Year -palkinto
Seuraava artikkeliKomatsulta PC490HRD-11 -purkukone