Uusi PC490HRD-11 on Komatsun uusin korkeapurkuihin tarkoitettu kone, jonka kerrotaan tarjoavan luokkansa parhaan työskentelykorkeuden 60-tonnisten koneiden joukossa. Kone voidaan varustella erilaisilla puomi- ja varsivaihtoehdoilla kuudella eri tavalla. Kone vie maksimissaan kahden tonnin purkutyökalun 32 metrin korkeuteen, 3,34 tonnin työkalun 28 metriin ja viiden tonnin painoisen lisälaitteen 17,4 metriin.

PC490HRD-11:n työpaino sijoittuu 55,2 ja 73,4 tonnin välille, ja siinä on 270-kilowattinen Komatsun EU-tason V täyttävä moottori.

Kone on suunniteltu ja kehitetty Komatsun Iso-Britannian konttorilla ja valmistettu lähellä Newcastlea sijaitsevalla Komatsun Euroopan tehtaalla. Asiakkaiden pyyntöjen pohjalta kehitellyssä koneessa on mm. helppoon puomin vaihdettavuuteen tähtävä järjestelmä ylisuurine ja kuristamattomine pikaliittimineen ja puomiston sisään, suojaan vahingoittumiselta asennetut hydraulisesti lukittavat tapit.

Koneessa on myös työulottumaa valvova järjestelmä, jonka avulla kuljettaja voi käyttää konetta turvallisesti sen koko ulottuma-alueella. Järjestelmään voidaan lisäksi liittää kamera purkuvarren päähän. Pieninä, mutta kuljettajan elämää helpottavina varusteina mainitaan mm. hytin kallistuksen ja lasinpyyhkimien käyttö kahvojen napeista otetta irrottamatta.

Komatsu PC490HRD-11
Edellinen artikkeliMetso esittelee uudistetun Lokotrack LT200HP -kartiomurskainlaitoksen
Seuraava artikkeliBell – 41 tonnia nelivedolla