Maxpo 2023 -messut järjestetään 31.8. – 2.9.2023 Hyvinkään lentokentällä, ja nyt yhä suuremmassa roolissa on myös sähkö voimanlähteenä. Tänä vuonna sisäänpääsy Maxpo-messuille on veloitukseton alan ammattilaisille ja myös alasta kiinnostuneille. 

Maxpo 2023:n osallistujalistalta löytyy noin 240 yritystä, ja käytössä on osastotilaa lähes seitsemän jalkapallokentän verran. Messualueella kiertää tapahtuman aikana messujen isäntänä toimiva Pekka Kaidesoja, joka haastattelee osastohenkilökuntaa uutuuksista. Messualueella pääsee koeajamaan Polaris- ja Segway-merkkisiä mönkijöitä ja tutustumaan veteraanikonenäyttelyyn. Tuttuun tapaan lentokentältä pääsee myös helikopteriajelulle. Opiskelijoille ja maarakennuskonealasta kiinnostuneille tarjolla on oma ohjelmakokonaisuus avajaispäivänä. Kattausta on laidasta laitaan, sillä esillä on nyt paitsi entistä enemmän sähköllä toimivia koneita, myös toisaalta esimerkiksi Lemmenjoelta poishaettu Åkerman. Operaatio Lemmenjoen Åkerman-kaivukoneesta on messuilla ITR Finlandin osastolla kertomassa Henri Haapamäki.


Maxpo-messujen suurimmat yli 1000 neliön osastot ovat varattuna Real Machinerylle, Volvo Construction Equipment Finlandille, Sandvik Mining and Construction Finlandille ja Tracwestille. Mukana ovat isosti myös AGCO Suomi, Avant Tecno, Kivisampo, Lännen Tractors, MN-Lifttek, J-Trading ja Talhu sekä Autotuojat ja -teollisuus yhteisosastollaan.

Maxpo-messuilla Volvo CE esittelee laajasti sähkökalustoaan. Esillä on uutuutena muun muassa 23-tonninen täyssähköinen kaivukone ja sen latausasema. Kyseinen kone on ensivierailulla Suomessa. Messuilla esitellään Real Machineryn osastolla uutuutena täyssähköinen Ammann-jyrä ja sähköiset tärylätkät. Tracwest esittelee sähköllä toimivan CASE-minikaivukoneen. Maxpossa nähdään myös Tanan uusi 440ET mobiili sähkörepijä sekä Marakonin osastolla Lekatech-sähkövasara. Sähköpisteitä esittelee messuilla YES-EU. 

Tapahtuma on avoinna torstaina ja perjantaina klo 9-17 ja lauantaina klo 9-16. Alan ammattilaiset ja alasta kiinnostuneet voivat rekisteröityä kävijöiksi veloituksetta osoitteessa www.maxpo.fi 

Edellinen artikkeliPuukaupan odotetaan vilkastuvan lomakauden jälkeen
Seuraava artikkeliUusi Trukkiverkkokauppa lupaa helppoutta siirtokalustohankintoihin