Sandvik ilmoitti viime vuonna palauttavansa tutun ja tunnetun Toro-nimen uusien kuormaajien ja dumppereiden yhteyteen. Nyt näitä lujaa perinnettä kunnioittavia koneita, mutta samalla uusinta teknologiaa tarjoavia koneita on markkinoilla, ja tältä ne näyttävät.

Toro muodostui 1970-luvun lopulta aina 2000-luvun alkupuolelle asti vahvaksi tuotemerkiksi ja usein jopa synonyymiksi tunnelilastauskoneille. Toro-nimellä myytiin myös maanalaiseen käyttöön suunnattuja dumppereita, ja nyt lähes 15 vuoden tauon jälkeen Sandvik Mining and Rock Technology tuo Toro-nimen jälleen käyttöön uusimpien i-sarjan lastauskoneiden ja dumppereiden myötä. 

Toro tarkoittaa härkää, ja uuden sukupolven myötä härkälauma koostuu aluksi viidestä eri koneesta. Lastauskoneita on kolme, eli dieselkäyttöiset Toro LH621i ja Toro LH517i sekä sähkökäyttöinen Toro LH625iE. Dumppereita puolestaan on kaksi, Toro TH663i ja Toro TH551i.

Lue tämäkin artikkeli kokonaan lehdestä! Koneurakointi 2/2021 ilmestyy 18.3.2021 ja on saatavana hyvin varustetuista Lehtipisteistä ja tilattuna!

Edellinen artikkeliBobcat L85 tuotantoon
Seuraava artikkeliLiebherr L 550 ja L 556 XPowerit päivittyivät