Mantsinen Groupin 60-vuotisjuhlavuosi käynnistyi yrityksen historian suurimmalla laitetilauksella, kun brasilialainen Suzano Papel e Celulose teki sopimuksen 16 uuden materiaalinkäsittelykoneen ja 25 työlaitteen toimittamisesta vuosien 2023 ja 2024 aikana. Tilauksen kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa.

Latinalaisen Amerikan suurin paperi- ja selluyhtiö Suzano on luottanut pohjoiskarjalaiseen materiaalinkäsittely- ja koneosaamiseen jo vuodesta 2018. Uuden tilauksen myötä Suzanolla on 38 Mantsinen-koneitta, ollen siis yksi Mantsisen suurimmista asiakkaista.

”Tämä tilaus on luottamuksenosoitus tiimimme 60 vuoden aikana keräämästä metsäteollisuusosaamisesta. Kuka olisi arvannut vuonna 1963, että intohimomme palkitaan myöhemmin maailman suurimpien metsäteollisuusyritysten luottamuksella ratkaisujemme innovatiivisuuteen sekä pohjoiskarjalassa valmistettujen laitteidemme tuottavuuteen”, toimitusjohtaja Mia Mantsinen lausuu.

Brasilian lisäksi Mantsisen materiaalinkäsittelykoneita löytyy yhä useammin Latinalaisen Amerikan puukentiltä ja tuotantolaitoksista myös Uruguayssa sekä Chilessä.

Mantsisella on jo ennestään tuotannossa kymmenen konetta Suzanon uuteen Cerradon tehtaaseen. Nyt tehty tilaus käsittää 16 Mantsinen 70 -materiaalinkäsittelykonetta ja 25 työlaitetta.

Puolet Suzanon uusista koneista on sähkökäyttöisiä, ja niissä on powerpack, joka mahdollistaa sähkökäyttöisten koneiden siirtämisen käyttöpaikasta toiseen tai määräaikaishuoltoon. Lisäksi kaikissa koneissa on Mantsinen Hybrilift -järjestelmä energian talteen ottamiseksi.

Edellinen artikkeliTimberMatic Kartat tarkentui jälleen
Seuraava artikkeliPeltorobottia testattiin sokerijuurikaspellolla