Helmikuussa lanseeratun Ponsse Scorpionin uusi Future Cabin -ohjaamo on voittanut tuotesuunnittelun palkinnon kansainvälisesti arvostetussa Red Dot -muotoilukilpailussa. Voitto tuli tuotesuunnittelu-kategoriassa korkeimmalla Best of the Best -palkinnolla ohjaamon innovatiivisesta muotoilusta. Palkinto on kilpailun korkein saavutettavissa oleva palkinto, joka myönnetään palkintoluokkien parhaimmille tuotteille. 

Ponsse toi helmikuussa markkinoille kokonaisvaltaisesti modernisoidun Scorpion-harvesterimalliston vastaamaan nykyajan metsänhoidon vaatimuksiin. Scorpionin tunnusomaisia piirteitä ovat sen näkyvyys ja ohjattavuus. Yksi näkyvimmistä muutoksista on uusi yksiosainen etuikkuna, joka yltää ohjaamon katolle saakka tarjoten entistäkin paremman näkyvyyden ja turvallisen työskentelyn kaikenlaisissa olosuhteissa. Lisäksi ainutlaatuinen nosturiratkaisu tarjoaa erinomaisen näkyvyyden joka suuntaan.

”Uuden Scorpionin ohjaamon kehityksen lähtökohtana oli jälleen kerran metsäkoneen kuljettaja sekä heiltä saatu palaute. Tämä keskustelu on meille äärimmäisen tärkeää ja teemme sitä jatkuvasti osana jokapäiväistä työtä. Ohjaamon työtila, josta myös tämä hieno palkinto voitettiin, on muokattu käytännöllisemmäksi ja hiljainen maisemakonttori on kehitetty nimenomaan kuljettajien viihtyvyyttä ja jaksamista ajatellen. Kuljettajan jaksaminen on avainasemassa koneen tuottavassa työskentelyssä. On todella hienoa, että ohjaamo sai näin arvostetun palkinnon myös innovatiivisesta muotoilusta. Kiitos tästä palkinnosta kuuluu sekä asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme että kaikille ponsselaisille”, kertoo Ponssen teknologia- ja tuotekehitysjohtaja Juha Inberg.

Red Dot -muotoilukilpailu on yksi maailman arvostetuimmista muotoilukilpailuista, jonka historia ulottuu yli 60 vuoden taakse. Ponsse vastaanotti arvostetun tuotesuunnittelupalkinnon nyt jo toisen kerran, kun edellisen sukupolven Ponsse Scorpion -harvesteri palkittiin vuonna 2015 samassa kategoriassa.

Edellinen artikkeliPitkäpuomi Pyörillä
Seuraava artikkeliRototilt QuickChange myös pienempiin koneisiin