Komatsu Forest Oy tiedottaa voittaneensa tarjouskilpailun Liettuan valtion metsiin toimitettavien metsäkoneiden ensimmäisellä hankintakierroksella. Tämä tarjouskilpailu koski seitsemää harvesteria ja kahdeksaa kuormatraktoria.

Yrityksen tiedotteen mukaan koneiden tekniset ominaisuudet, pitkälle kehitetyt digitaaliset palvelut ja tuottavien korjuumenetelmien tietotaito olivat ratkaisemassa tätä kauppaa Komatsu Forestille.

Komatsu Forest Oy on jo aloittanut koneiden toimitukset. Hakkuukoneet ovat järeitä kahdeksanpyöräisiä Komatsu 931XC -malleja, jotka on varusteltu Komatsu C144 -hakkuulaitteilla.
Kuormatraktorit ovat kahdeksanpyöräisiä Komatsu 855 -koneita.

Liettuan metsähallituksen kanssa solmittu yhteistyö on tärkeä avaus Komatsulle ja sen puolitoista vuotta sitten jälleenmyyjänä aloittaneelle Dojus Agrolle, joka omassa kauppaan liittyvässä tiedotteessaan kertoo valtionmetsien koneinvestointien jatkuvan lähitulevaisuudessa.

Kauppaan sisältyy laaja tekninen ylläpito- ja koulutuskokonaisuus, jolla edistetään liettualaisten koneenkäyttäjien ja huollon tieto-taitoa uusimpaan metsäkonetekniikkaan. Tavoitteena on koneiden korkea käyttöaste, tuottavuus ja taloudellisuus. Koneet on kytketty MaxiFleet- ja MaxiVision-pilvipalveluihin, jotka tukevat koneiden hallintaa, seurantaa sekä tuottavien työmenetelmien kehittämistä.

Edellinen artikkeliJohn Deere Forestry uusiin tiloihin Keski-Suomessa
Seuraava artikkeliLand Rover Defender tekee paluun Goodyearin rengastamana