JCB on tänään 20.3.2019 esitellyt uusia lisäyksiä tela-alustaisten kaivinkoneiden X-sarjaan, jonka uudistus aloitettiin viime vuonna 210X- ja 220X-malleilla.

Nyt esitellyt koneet ovat 131X, 140X ja 150X. Ulkoisesti ne jatkavat samoja linjanvetoja, mihin aiemmat X-koneet jo tutustuttivat. Myös hytin sisällä mennään samoilla periaatteilla, eli hyvin paljon on uusiuduttu JS-sarjasta.

131X on 55-kilowattisella, ureattomalla JCB EcoMAX -moottorilla varustettu kone, jonka työpaino alkaa 13 tonnista. 140X puolestaan tarjoaa 14 tonnia lähtöpainoa ja 81 kilowattia moottoritehoa. Saman moottoritehon kerrotaan olevan myös 150X:n voimanlähteessä, ja työpainoa lähdetään rakentamaan 15 tonnista. Tarkempia tietoja koneista sekä valmistuksen ja myynnin alkamisesta saadaan kevään kuluessa.

JCB:ltä kerrotaan, että X-sarjan kehittelyyn kului neljä vuotta, ja erilaisia testejä on tehty useita tuhansia tunteja. Myös aiemmasta palautteesta on otettu oppia, ja pyritty luomaan kuljettajille ja omistajille mieluinen konesarja tämän perusteella.