Yksi Rotator Oy:n pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneista on japanilainen Furukawa, jonka tuotteiden maahantuonnin Rotator aloitti jo vuonna 1989. Niinpä tänä vuonna juhlitaankin 30-vuotista yhteistyötä.

Furukawa kuuluu perinteisiin japanilaiskonserneihin, joiden toiminta on ollut vakaata ja menestys vahvaa jatkuvan tuotekehityksen ansiosta. Kuten monen japanilaisen suuryrityksen toiminnassa, myös Furukawan ajatusmallissa yhdistyy perinteiden kunnioittaminen, teknologinen huippuosaaminen ja tuotekehitykseen panostaminen.

Kaikki alkoi kaivokselta

Yrityksen tarina alkoi vuonna 1875, jolloin yrityksen perustaja Ichibei Furukawa avasi Kusaran kuparikaivoksen. Omien tuotteiden valmistus käynnistyi vuonna 1914, kun yritys kehitti ensimmäisen oman porauslaitteen. Vastauksena markkinoiden vaatimuksiin vuonna 1918 perustettiin Furukawa Mining Co. Ltd ja vuonna 1920 Furukawa Electric Co. Ltd, ja Furukawan matka kohti nykyistä pörssinoteerattua ja globaalisti toimivaa monialakonsernia oli alkanut. Kivenkäsittelytyökalujen valmistuksen kasvaessa perustettiin vuonna 1961 Furukawa Rock Drill Co., kun yritys alkoi maailmanlaajuisesti myydä alun perin omaan käyttöön kehitettyjä laitteita. FRD vastaa porakoneiden, porajumbojen, murskainten ja hydraulisten iskuvasaroiden suunnittelusta, tuotekehityksestä, valmistuksesta ja markkinoinnista. 

Parhaiten Furukawa tunnetaan laadukkaista iskuvasaroistaan, mutta Rotator maahantuo Furukawa-tuotevalikoimaa laajasti, sisältäen esimerkiksi purkutyökaluja ja erikoistyökaluja. Furukawan iskuvasaroita, purku- ja lajittelukouria sekä purkupihtejä on saatavilla myös Rotarentin vuokrakoneisiin. 

Japanilainen laatu ja suomalainen palvelu lyövät kättä

Rotatorilta kerrotaan, että Furukawan tuotteiden tunnusmerkkejä ovat laatu, tehokkuus, luotettavuus, kestävyys sekä pienet kunnossapito- ja huoltokustannukset. Tuotteilla on Suomessakin tyytyväinen ja koko ajan kasvava asiakaskunta. “Kuluneiden 30 vuoden aikana kertyneet kokemukset ovat vakuuttaneet sekä meidät että asiakkaat Furukawan tuotteiden luotettavuudesta ja käyttövarmuudesta. Yksittäinen laite saattaa olla käytössä kymmeniä vuosia, kunhan siitä pidetään hyvää huolta”, kertoo myyntipäällikkö Janne Salomäki, joka vastaa Rotator Oy:ssä Furukawa-tuotteista. 

Kolmea Furukawa-yhteistyövuosikymmentään juhlistava Rotator muistuttaa myös, että maahantuojan vahvuuksia ovat toimitusvarmuus, toimitusnopeus ja jälkipalvelujen kattavuus. Laitteen saa käyttöön nopeasti ja jos asiakkaalle tulee ongelmia, Rotatorin valtakunnallinen huoltoverkosto takaa sen, että apu tulee nopeasti. Kun mukaan lasketaan Rotatorin maanrakennuspuolen työntekijöiden lisäksi jälkipalveluiden ja paikallisten sopimushuoltajien työntekijät, niin kaikkiaan Suomessa on melkein 200 ihmistä, jotka palvelevat Rotatorin asiakkaita Furukawa-tuotteisiin liittyvissä asioissa. 

Edellinen artikkeliKymppipyörä
Seuraava artikkeliJCB julkisti lisää X:ää