Noin viisi vuotta sitten markkinoille tullut Nokian Hakkapeliitta TRI oli valmistajansa vastaus asiakkaiden tarpeeseen saada traktorikäyttöön soveltuva talvirengas. Tuotteet suunnattiin aluksi suurempaan konekokoon, mutta ajan mittaan tarjolla olevaa kokovalikoimaa on laajennettu vastaamaan eri urakoitsijoiden erilaisiin tarpeisiin. Viimeisin lisäys Nokian Hakkapeliitta TRI -sarjaan on kuusi uutta, erityisesti kompakteille traktoreille ja muille kompakteille koneille tarkoitettua kokoa. Näihin renkaisiin on tarjolla myös Nokian Tyres Intuitu -älyrengasominaisuus.

“Talvisuorituskyvyltään Nokian Hakkapeliitta TRI todella erottuu edukseen”, sanoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Tero Saari. “Vaativinkaan talvipuhtaanapito ei tuota sille ongelmia – mutta kesäominaisuuksistakaan ei ole tingitty.”

Palakuviosena ja vyörakenteisena Nokian Hakkapeliitta TRI suoriutuu valmistajansa mukaan tiesiirtymistä huomiota herättävän nopeasti ja mukavasti. Nämä ominaisuudet tuovatkin tämän päivän vaihtelevaan urakointiin uudenlaista nopeutta ja sujuvuutta. 

“Käyttäjät ovat kertoneet, miten melu ja värinä ovat vähentyneet tyypillisiin ripakuvioisiin renkaisiin verrattuna”, kertoo Tero Saari. “Ajaminen on nopeampaa ja mukavampaa, mikä on hyvä juttu ergonomiankin kannalta. Ennakoitava ajettavuus oloissa kuin oloissa merkitsee parempaa tuottavuutta”, Tero Saari huomauttaa. “Matalampi vierintävastus säästää polttoainetta, ja renkaan hiljainen melutaso ja vähäinen värinä tekee maantiesiirtymistä napakoita.”

Kuusi uutta kokoa – saatavilla myös Intuituälyrenkaina

Jo tuotannossa olevien 20 rengaskoon lisäksi Nokian Hakkapeliitta TRI -valikoimassa on nyt koot 360/70R20, 480/80R30, 340/80R24, 440/80R30, 300/80R24 ja 360/80R28. Näiden kokojen myötä TRI:n joka vuodenajan ominaisuudet tulevat myös kompaktien traktorien ulottuville. Lisäksi Nokian Hakkapeliitta TRI -renkaat voi tilata Suomessa Nokian Tyres Intuitu -älyrenkaina, jolloin käyttäjä tarvitsee vain kännykän seuratakseen yhden tai useamman traktorinsa renkaiden kuntoa ja käyttöolosuhteita.

“Kompaktien traktorienkin kyseessä ollessa renkaat usein sanelevat käyttökohteiden rajat”, Tero Saari kertoo. “Ensiluokkaiset renkaat vapauttavat niiden potentiaalin monenlaiseen työhön.”

Edellinen artikkeliHikokilta akkukäyttöinen betonivibra ammattikäyttöön
Seuraava artikkeliRoadscanners ja Lapin AMK sopivat kumppanuudesta