Kesla tuo markkinoille uuden sukupolven 19RH-III ja 21RH-III -harvennuskourat, joiden modulaarinen rakenne mahdollistaa niiden optimoinnin toimimaan hyvin erilaisissa olosuhteissa, eri puulajeilla ja erilaisissa alustakoneissa.

”Strategiamme markkinoiden johtavana alustakoneriippumattomana hakkuupäävalmistajana ohjaa meitä kehittämään tuotteita niin, että ne toimivat optimaalisesti useimpien alustakoneiden hydraulijärjestelmien ja ohjausjärjestelmien kanssa”, toteaa puunkorjuu-liiketoiminnan johtaja Mika Tahvanainen. ”Juuri tämä tekee Keslasta ylivertaisen kumppanin kaivinkoneharvestereiden rakentajille sekä niille harvesterivalmistajille, joiden tuotteistosta omat hakkuupäät puuttuvat”, hän jatkaa.

Uutuusmallien runkomoduulit koneistetaan yhtenä kappaleena hitsauskokoonpanon jälkeen, ja kouran liikkuvissa osissa, kuten syöttörullien varsissa ja karsintaterissä käytetään paljon valuosia. Valmistajan mukaan näin päästään rakenteiden mittatarkkuudessa uudelle tasolle. Keslalta kerrotaan, että tämä jatkaa entisestään jatkaa yrityksen valmistamien kourien pitkäksi tunnettua rakenteellista kestoikää ja parantaa käyttöominaisuuksia. 

Rullanvarsien, karsintaterien ja tiltin nivelten akselien ja laakerointien kerrotaan myös vastaavat järeydeltään kilpailijoiden kokoluokkaa suurempia kouria. Näin ollen uusien kourien mekaanisen kestävyyden vakuutetaan olevan huipputasoa.

Runkorakenteen ja hydrauliikan osalta uutuusmallit pohjautuvat pitkälti samoihin ratkaisuihin kuin KESLA-malliston järeän pään mallit 27 -30RH-II. Nämä kourat on Keslan mukaan todettu luotettaviksi ja kestäviksi ratkaisuiksi ympäri maailman, ja ne ovat saaneet kiitosta myös energiatehokkuudestaan. Energiankulutuksessa merkittäviä tekijöitä ovat avara hydrauliikka ja Keslan ainutlaatuiseksi mainitsema progressiivinen rullageometria, jonka ansiosta puun syötön kitkat saadaan minimoitua.

Koska tavoitteet nyt markkinoille tuotujen kourien teho/paino-suhteen osalta ovat Keslalla olleet korkealla, on kourien nollasarjaa testattu poikkeuksellisen pitkään sekä plantaasikäytössä kuorinnassa trooppisilla alueilla että harvennushakkuilla kotimaassa, useissa eri tyyppisissä alustakoneissa. Mukana testauksessa on ollut myös markkinoiden merkittävimpiä plantaaseja hallinnoivia metsäyhtiöitä, jotka toteuttivat tarkkaa seurantaa testien aikana.

KESLA 19RH-III on 3-teräinen, yhdellä takakarsimaterällä varustettu harvesterikoura, jonka lähtöpaino on 680 kg. Lyhyt kolmiteräinen malli on tehokas mutkaistenkin puiden käsittelyssä, ja soveltuu hiukan kevyemmän painonsa ansiosta alustakoneisiin, joissa kouran valinta on painokriittinen. 4-teräisen, kahdella takakarsimaterällä varustetun 21RH-III:n lähtöpaino on 720 kg. Neliteräinen malli on parhaimmillaan hieman järeämpien ja suorempien puiden käsittelyssä. Varustelut vaikuttavat luonnollisesti kokonaispainoon. Molempien mallien syöttörullien maksimiaukeama on 42 cm ja suurin kertasahausläpimitta 54 cm. 

Kourat soveltuvat ensi- ja myöhempiin harvennuksiin sekä lyhytkiertoisten eukalyptus- ja akaasiaplantaasien puunkorjuuseen, kuorivana tai ilman kuorintaa. 

KESLA 19RH-III ja 21RH-III ensiesittely tapahtuu huhtikuussa 2020. Uutuusmallien asiakastoimitukset alkavat kesän 2020 aikana.

Edellinen artikkeliEco Log ja Gremo suunnittelevat yhdistymistä
Seuraava artikkeliSany Suomeen