Bobcatin ensimmäinen kompakti runko-ohjattu pyöräkuormaajamalli L85 on päässyt valmistusvaiheeseen. Tuotanto tapahtuu Tšekissä sijaitsevalla tehtaalla, jonka uuden pyöräkuormaajatuotantolinjan kapasiteetti on noin 1000 konetta vuodessa.

Bobcatin Next is Now -ajatusmaailmaan olennaisesti kuuluva L85-malli on valmistajalleen ylpeydenaihe, sillä tämän koneen myötä avataan peliä varsin kilpaillussa segmentissä. Bobcatilta kerrotaan, että koneessa on käytetty paljon muissa Bobcat-tuotteissa hyväksi havaittuja komponentteja ja ratkaisuja, ja nyt ne valjastetaan runko-ohjatun konemallin käyttöön. 

Kuten aiempien Bobcat-koneiden tapana on ollut, laaja lisälaitevalikoima viimeistelee kokonaisuuden. Ja niin on asia myös L85:n kanssa. Erilaisten kauhojen lisäksi tarjolla on mm. trukkipiikit, harja ja lumilinko, ja lisää varusteita kerrotaan olevan tulossa. Vakiona koneessa on Power Bob-Tach-liitinjärjestelmä, joka voidaan tilata myös 100 litraa minuutissa tuottavalla korkeavirtaushydrauliikalla.

L85:ssä on myös Advanced Attachment Control joka mahdollistaa helpon työlaitteiden hallinnan, kun kuljettaja voi säädellä toisistaan riippumattomasti työlaitteen toimintanopeutta ja koneen ajonopeutta. Moottorina koneessa on 50,7 kilowatin Bobcat D24. 

Muita ominaisuuksia ovat mm. automaattinen seisontajarru, Slope assist -”mäkilähtöavustin”, viiden tuuman LCD-näyttö, paineistettu ja tilavaksi mainittu hytti kokolasisilla läpiovilla sekä runsailla säilytystiloilla. Lämmityslaite on vakiona, ja lisätilauksesta hytti saadaan täydellä ilmastointipaketilla.Työpainoa L85:llä on alkaen 5091 kg ja vakiokauhakooksi suositellaan 0,8 kuutiota.    

Edellinen artikkeliDynaset tuo Alipaine-sarjan markkinoille
Seuraava artikkeliTorot tulivat takaisin