Nokian Tyres Soil King VF -traktorinrengas esiteltiin viime syksynä ja nyt se on saatavana kahdeksassa yleisessä suuritehoisen traktorin rengaskoossa. Flexforce VF -teknologiaa hyödyntävän renkaan kerrotaan parantavan merkittävästi polttoainetehokkuutta niin pelloilla kuin tiekuljetuksissa.

Nokian Tyres Soil King VF on ensimmäinen traktorinrengas, jossa käytetään Nokian Tyres Flexforce VF -rengasteknologiaa. Tällä rengasteknologialla kerrotaan olevan todistetusti tärkeä rooli traktorin suorituskyvyn optimoinnissa. Flexforce VF-teknologia luo valmistajan mukaan XXL-kokoisen kosketuspinnan maahan ja vähentää tehohäviöitä. 

Nokian Tyres Soil King VF on laajasti tunnetun DLG:n eli Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft -instituution testaama. DLG:n vertailu muihin korkealuokkaisiin VF-maatalousrenkaisiin kertoi, että rengas tarjoaa luokkansa parhaan suorituskyvyn pellolla ja tiekuljetuksissa. Renkaan luisto oli vähäisempää, polttoaineenkulutus matalampi ja tunnissa muokattu peltoalue suurempi kuin kilpailijoilla.

Renkaalle on tehty myös laajoja kenttätestejä. Nokian mukaan testikäyttäjät korostavat uuden VF-renkaan maaperäystävällisyyttä, vakautta ja tieominaisuuksia. Renkaan ansiosta suuria kuormia on mahdollista kuljettaa pienellä paineella. Lisäksi rengas mahdollistaa suuremmat nopeudet pelloilla ja tiekuljetuksissa. 

Renkaat nähtiin ensi kertaa Agritechnica 2023 -messuilla Fendtin ja Valtran traktoreissa. Molemmat valmistajat ovat Nokian mukaan vaikuttuneita Soil King VF-renkaan erinomaisesta suorituskyvystä pellolla ja tiellä.

Soil King VF-rengas on nyt saatavilla kahdeksassa yleisessä suuritehoisen traktorin rengaskoossa, ja kokovalikoima laajenee lähitulevaisuudessa.

Tällä hetkellä saatavat koot ovat VF710/70R42, VF650/85R38, VF600/70R30, VF600/70R28, VF710/75R42, VF600/70R34, VF650/65R34 ja F650/60R34.

Edellinen artikkeliJuha-Matti Raatikainen Witraktorin liiketoimintajohtajaksi
Seuraava artikkeliCapMan myy Havatorin BMS Stangelandille