Norjalainen yritys Bertel O. Steen Power Solutions on toiminut 1.1.2020 alkaen Rolls-Royce -tuotteiden ja MTU:n moottoriratkaisujen auktorisoituna jälleenmyyjänä myös Suomessa ja Ruotsissa. Näin yritys laajentaa entuudestaan Norjassa ja Islannissa ottamaansa roolia näiden tuotteiden parissa. Kuluvan vuoden lokakuussa yrityksen vastuualue kasvaa myös Tanskalla, Grönlannilla ja Färsaarilla. 

Vuoden 2019 aikana Bertel O. Steen Power Solutions on perustanut paikalliset yritykset Suomeen ja Ruotsiin, ja ne ovat nyt valmiita aloittamaan toiminnan molemmilla markkinoilla. Suomen ja Ruotsin uudet yksiköt koostuvat paikallisesta konetekniikka-, suunnittelu-, myynti- ja markkinointitiimeistä, joiden kohteena ovat ammattimerenkulku, teollisuus- ja sähköntuotantosegmentit, sekä varaosapalvelut ja tuotetuki. 

Bertel O. Steen Power Solutions AS on norjalaisen yksityisomisteisen Bertel O. Steen konserniin kuuluva yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Bergenissä. Yritys on toiminut MTU-tuotteiden ja Rolls-Royce -ratkaisujen maahantuojana ja jälleenmyyjänä Norjassa vuodesta 1969. Yrityksen pääliiketoiminta on Rolls-Roycen Power Systems -liiketoimintayksikön diesel- ja kaasumoottoreiden toimitus ja elinkaariylläpito ammattimerenkulkuun, teollisuussovelluksiin sekä hätäjärjestelmiin ja kriittisiin infrastruktuurisovelluksiin. 

Roolin laajentuessa yritys muutti viime vuonna nimen Bertel O. Steen Teknikk -muodosta Bertel O. Steen Power Solutions AS:ksi. 

”Muutimme yrityksen nimen, jotta se heijastaa paremmin niitä sovelluksia, joihin keskitymme”, toimitusjohtaja Ove Johan Solem sanoo. ”Palvelemamme toimialat ovat kohtaamassa useita megatrendejä kuten sähköistymistä, uusia polttoaineita, digitalisaatiota ja autonomiaa. Tämä vaikuttaa liiketoimintamalliimme koska olemme siirtäneet fokusta moottoritoimittajasta järjestelmäkokonaisuuksien toimittajaksi”, hän jatkaa. 

Bertel O. Steen Power Solutions -liiketoiminnan kehitysjohtaja Eirik Nesse sanoo, että yritys on sitoutunut laajentamaan pohjoismaista organisaatiota tarvittavilla paikallisjärjestelmien integraatiomahdollisuuksilla etenkin teollisuuden sähköntuotannossa ja varavoimasovelluksissa. Älyverkoilla yhdistettyjen hybridienergiajärjestelmien, jotka hyödyntävät uusiutuvia lähteitä kuten tuulta ja aurinkoa yhdistettynä akkuteknologiaan ja diesel- tai kaasugeneraattoreihin odotetaan olevan tärkeässä roolissa asiakkaille tulevaisuudessa. Lisäksi laajempi ryhmä Rolls-Roycen ja MTU:n teknisten asiantuntijoiden tukemia monitaitoisia palveluteknikoita tulevat yhdessä maailmanlaajuisen varaosatoimitusjärjestelmän kanssa luomaan tehokkaamman palvelutarjonnan, tuoden lisäarvoa vanhoille ja uusille asiakkaille sekä alueen MTU OEM -kumppaneille. Yritys tiedottaa, että lopputuloksena on vahvempi tarjonta sähköntuotantojärjestelmistä, joka perustuu MTU:n markkinoiden johtavaan tuote- ja järjestelmäportfolioon, joka on yhdistetty Bertel O. Steen Power Solutions -ryhmän laajennettuun läsnäoloon pohjoismaissa. 

Edellinen artikkeliRealMachinery myy ja huoltaa Jonsson-tuotteet
Seuraava artikkeliX-Mersun lähtölaskenta alkoi