Jo yli neljä miljoonaa kopiota maailmanlaajuisesti myynyt Farming Simulator 22 on saanut Platinum Expansion -lisäosan, joka laajentaa peliä entisestään tuomalla mukaan kattavasti lisää tekemistä sekä uusia kulkuneuvoja ja työkoneita.

Pelilaajennuksen merkittävin osa on Silverrun Forest -pelikartta, joka tuo pelaajien koettavaksi valtavan metsäisen alueen. Se kattaa yli 20 000 puuta eri lajeista, joten siinä on mitä kaataa ja kuljettaa. Näistä voidaan myös rakentaa kaikkien aikojen kunnianhimoisin Farming Simulator -rakennusprojekti eli kokonainen vuoristorata. Massiivisten puumäärien ohella uusi kartta sisältää runsaasti perinteistä maanviljelyaluetta ja erilaisia projekteja, joten tekemistä riittää moneen makuun ja tarpeeseen.

Lisäosa sisältää myös kymmenittäin uusia työkoneita ja ajoneuvoja joko maa- tai metsätalouden tarpeisiin. Volvo Group, IMPEX, John Deere, Koller, Komatsu, Pfanzelt, Schwarzmüller ja WESTTECH sekä muut tunnetut merkit ovat vahvasti läsnä, tuoden tärkeitä koneita ja ajokkeja pelaajan käyttöön. Nämä uudet koneet yhdistettynä alkuperäisen pelin jo entuudestaan kattavaan valikoimaan nostaa ajoneuvojen ja työkoneiden kokonaismäärän yli 500 erilaiseen laitteeseen yli 150 eri valmistajalta.

Massiivisten rakennusprojektien lisäksi pelaaja voi ottaa tehtäväkseen pienempiä rakennelmia, kuten veneet, ja jopa koirankopit ja erilaiset kalusteet. Näin puusta voidaan loihtia valtavasti erilaisia hyödyllisiä tarvikkeita ja rakennelmia, jotka myös edesauttavat oman maatilan tuottoa. Näillä ja muilla uusilla lisäyksillä tuotantoketjuihin saadaan valinnanvaraa tekemisen suhteen.

Pelin uusille ostajille sopii parhainten yhteispaketointi eli Farming Simulator 22 Platinum Edition, joka sisältää sekä peruspelin että Platinum Expansion -lisäosan.

Uusina viljelykasveina tulevat meiltä katsottuna harvinaisemmat lajit eli viinirypäleet, oliivit ja durran. Nämä vaativat erikoishuomiota ja näitä varten on ostettavissa myös omia työkoneita. Farming Simulator 22 sisältää myös uudenlaiset pelikartat täynnä tekemistä. Peruspeli sisältää kaksi uutta pelialuetta sekä uusitun Erlengratin vuoristoalueen. Yhdysvaltojen keskilännestä innoituksensa saanut Elmcreek on täynnä avaria peltoja ja aukeita, joihin pelaaja voi perustaa oman maatilansa. Virtuaaliviljelijät voivat suunnitella ja määrittää monenlaisia ja eri kokoisia peltoja alueelleen aitoon keskilännen tyyliin.

Farming Simulator 22 Platinum Edition ja Farming Simulator 22 Platinum ovat saatavilla sekä PlayStation 5-, Xbox Series X|S-, PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc- ja Mac-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 3.

Edellinen artikkeliIsompiensa opettama – Fendt 700 Vario Gen7
Seuraava artikkeliUusi työrukkanen – Cat 988K XE videolla