John Deere Forestry on esitellyt uuden älykkään harvesteripään ohjauksen. IHC (Intelligent Harvester Head Control) helpottaa valmistajan mukaan puunkorjuuta ja parantaa karsinnan laatua. Karsimaterien voimansäädön luvataan pitävän harvesteripään puristuksen sopivana ja mittaustarkkuuden erinomaisena kaikissa olosuhteissa.

John Deere Forestryn esittelemän uuden älykkään harvesteripään ohjauksen eli IHC:n myötä hakkuupään teräpaineiden säätötarve vähenee merkittävästi, mikä helpottaa harvesterin kuljettajan työtä. Karsimaterien paineiden oikea säätö on harvesteripään hyvän ja tarkan toiminnan perusedellytys. Oikeiden säätöarvojen määrittäminen perustuu moneen muuttujaan, kuten puun kokoon, puulajiin ja hakkuuolosuhteisiin.
John Deeren mukaan tämän uuden innovaation ansiosta harvesterin kuljettajan ei tarvitse jatkuvasti muokata harvesteripään säätöjä puiden ominaisuuksien tai olosuhteiden muuttuessa, vaan IHC säätää karsimaterien puristuspainetta tarvittaessa.
Helppokäyttöisyyden ohella älykkäään harvesteripään ohjauksen mainitaan parantavan puunkorjuun tuottavuutta. Riittävä puristusvoima varmistaa tarkan halkaisija- ja pituusmittauksen sekä mahdollistaa valmistajan mukaan erinomaisen karsintalaadun. Kun puristusvoima on sopiva eikä liian suuri, syöttönopeus pysyy hyvänä ja puun pintakerros vahingoittumattomana eikä polttoainetta kulu turhaan, John Deereltä muistutetaan. Puu ei myöskään kuoriudu, jolloin sen jalostusarvo pysyy korkeana ja kuori on hyödynnettävissä energiaksi. Paineiden oikea säätö parantaa myös harvesteripään kestävyyttä.

IHC – Älykäs harvesteripään ohjaus on ominaisuus, jota John Deere kehittää jatkuvasti. Optio on saatavana John Deere H212 ja H423 -harvesteripäihin.

Edellinen artikkeliProforest Kalajoella 12.-13.5.2023
Seuraava artikkeliKahden vuoden takuu Rototiltin pikaliittimille