Kullaan metsäoppilaitoksen avointen ovien tapahtuma järjestetään 9.2.2019 kello 10.00-14.00

Tapahtuman tarkoitus on parantaa metsäalan ja maarakennuksen koulutuksen näkyvyyttä Satakunnassa yleisesti ja saada alaa esille varsinkin nuorison ja heidän lähipiirinsä keskuudessa juuri ennen yhteisvalintojen avautumista. Samalla Winnova tarjoaa metsä- ja maarakennusalan yrityksille mahdollisuuden esitellä omaa toimintaansa. Paikalle on myös kutsuttu useita konevalmistajia ja mukana on myös Satakunnan Koneyrittäjien edustus. Tänä vuonna uutena toimintana on tapahtumassa myös ajokonemestaruuden ratkominen WinNova Cup -kilpailun merkeissä, jossa alan ammattilaiset mittavat taitojaan kuormatraktorin käytössä

Aika ja paikka:

Avoimet ovet -tapahtuma järjestetään osoitteessa Sahalahdentie 57, 29340 Kullaa helmikuun toisena lauantaina 9.2.2018 klo 10.00 – 14.00.

Paikalle odotetaan runsaasti kävijöitä, ja mukaan on myös ilmoittautunut koko joukko konealan yrityksiä.

Ohjelmaa:

Metsäoppilaitoksen Ponsse Scorpioniin pääsee tutustumaan metsäoppilaitoksen päärakennuksen edessä, ja John Deere 810E:llä on mahdollisuus myös ajaa pieni kierros. Lisäksi vierailijat saavat kokeilla metsä- tai maarakennuskoneen ja puuauton simulaattoreita opiskelijoiden opastuksella, ja simulaattorirakennuksen takana on metsän mittausrasti, jossa vierailijoille tarjotaan tilaisuutta mitata puun pituutta ja läpimittaa. Paikalla on myös erikoispuunkaadon näytös, sekä moottori- ja raivaussahojen esittelyä, kuin myös hirsirakentamisnäytös.
Autopuolikin on hoidossa, sillä esillä on tukkirekkoja ja niiden osalta järjestetään myös kuormausta ja käsittelyharjoituksia.

Lisäksi vierailla on mahdollisuus tutustua uuden opiskelija-asuntolan ja muihin koulun tiloihin.

Ajokonemestaruus eli WinNova-cup

Sahakentällä klo 10.00 alkaen kamppaillaan WinNova-cup.

Kilpailussa pärjää kuljettaja, joka käsittelee kuormatraktoria ammattimaisesti, tuottavasti, tehokkaasti, laadukkaasti ja turvallisesti. Kolmelle ensiksi sijoittuneelle jaetaan rahapalkinnot. Suorituksen aikana eri puutavaralaatua olevia pöllejä kuormataan koneen kuormatilaan ja palautetaan tavaralaaduittain alustoille. Konetta siirretään puunkorjuun ajouraa muistuttavalla radalla eteenpäin ajaen ja myös peruuttaen. Suoritustapaa ei ole rajoitettu, kunhan kone ei poistu radalta ja suoritus ei vaaranna henkilöiden tai koneen turvallisuutta. Kilpailuun voi ilmoittautua tästä.

Konevalmistajien ja muiden yritysten edustuksia paikalla

Avoimiin oviin osallistuu myös hyvä kattaus erilaisia aloihin liittyviä yrityksiä, kuten Puulanssi, Logset, Rotarent, Maansiirto Mykrä, Metsä Group, Sampo Rosenlew, John Deere Forestry, Komatsu Forest, Roadmasters, Porin Konekeskus, Metsäkonehuolto Kähkönen, Ponsse, UPM, Porin PT-kone ja Kuljetus Saarivirta.

Ruokapuolella mennään perinteisin eväin, ja tarjolla luvataan olevan erinomaista hernekeittoa, samoin makkaranpaistoon on mahdollisuus ja kahvia ynnä muuta siihen liittyvää on totta kai myös saatavilla.  

Edellinen artikkeliVolvo CE teki sähköpäätöksen
Seuraava artikkeliKätevää valotehoa Milwaukeelta