Itävaltalainen Agreto on esitellyt erilaisia mittareita työkoneiden- ja laitteiden aikalaskentaan, joilla voidaan pitää lukua käyttötunneista esimerkiksi todellisten huoltovälien määrittämiseksi. AgriCounter aktivoituu aikalaskentaan liikkeestä tai tärinästä. Sen avulla voidaan määritellä tai erotella esimerkiksi varsinainen työaika kuljetukseen käytetystä ajasta. Käyttökohteita voivat olla mm. yhteiskäyttökoneet tai vuokrakoneet. Mittarin tekemä siirto- ja työajan erottelu onnistuu sellaisella työlaitteella, jossa on erillinen työ- ja kuljetusasento, jota vaihdetaan esimerkiksi nostamalla jokin osa laitteesta pystyyn kuljetuksen ajaksi. AgriCounterissa on LCD-näyttö ja se sinetöidään, joten sitä ei voi irrottaa tai nollata sinettiä rikomatta.

VibroCounter puolestaan aktivoituu tärinästä tai iskusta, joten se sopii koneisiin ja laitteisiin joiden toiminta niitä muodostaa. Tällaisia ovat esimerkiksi murskaimet, hakkurit ja silppurit. Se soveltuu myös vaikkapa edulliseksi ja helppoasenteiseksi korvaavaksi tuntimittariksi traktoriin tai muuhun koneeseen, jossa alkuperäinen mittari ei enää pyöri. Mittarin paristo kestää kymmenen vuotta eikä mittaria saa asentamisen jälkeen enää ehjänä irrotettua, joten se ajaa asiansa luotettavana tuntikellona pitkään, aina 99 999 tuntiin saakka.

RotoCounter aktivoituu koneen kierroksista, mutta se ei mittaa kierroksia vaan käyttötunteja. Magneetilla varustettu pyörimisanturi välittää tiedon vastakappaleelle ja siitä kaapelia pitkin mittarille. Se voidaan asentaa akselille tai pyörälle eikä tätäkään mittaria voi käytännössä peukaloida. Mittarit ovat itävaltalaista valmistusta, niillä on viiden vuoden takuu, hinnat 200-300 euron luokkaa.

Edellinen artikkeliBridgestonen VX-Tractorissa on ripaa kerrakseen
Seuraava artikkeliContinentalilta uusi traktorirengas