Ponssen Vieremän tehtaalla luovutettiin perjantaina 1.11.2019 15 000. Ponsse-metsäkone. Se luovutettiin venäläiselle Lespromindustrialle. Koneen luovutus oli samalla lähtölaukaus Ponssen ensi vuonna vietettävään 50-vuotisjuhlavuoteen. Puolen vuosisadan metsäkonesavottaa juhlistetaan mm. maailmanlaajuisella kiertueella.

Nyt luovutettu Ponsse Buffalo tulee urakoimaan Tomskissa uuden Ponsse Ergon työparina. Lespromindustria on alueellaan merkittävä sahatavaran myyjä, jonka konekannassa on 12 Ponsse-metsäkonetta. Ensi vuonna Ponsse avaa Tomskissa uuden huoltopalvelukeskuksen. Yhtä lailla uusi huoltopalvelukeskus tullaan rakentamaan myös Joensuuhun.

15 000. Ponsse valmistui uudessa, vuosi sitten käyttöön otetussa tehtaassa, joka on ollut yhtiön historian mittavin investointi: lähes 40 miljoonaa euroa. Tämä laaja panostus tulevaisuuteen ei sisällä pelkästään lisää tuotantokapasiteettia. Myös mm. testauksen ja laaduntarkastuksen määrää on lisätty tuntuvasti. Tehtaalla on esimerkiksi otettu käyttöön uusinta teknologiaa edustava optinen 3D-skannausyksikkö, jossa kaikki metsäkonerakenteet voidaan tarkastaa äärimmäisellä tarkkuudella vastaamaan laatuvaatimuksia, Ponsselta kerrotaan. Samalla tehdas on nykyaikaistettu myös ympäristöystävällisyyden ja työergonomian näkökulmasta.

Vaikka Vieremän tehdas on kasvanut jo neljään hehtaariin, sen ytimessä on edelleen 300 neliön halli, josta kaikki sai alkunsa 50 vuotta sitten. Ponssen tuotanto onkin Suomen vanhin toiminnassa oleva metsäkonetehdas.

Edellinen artikkeliAtula Huoltopalvelut Oy Komatsu Forest -sopimushuoltajaksi Lounais-Suomessa
Seuraava artikkeliLehdessä: Säästöjä käännöissä