Engcon julkisti uusia kauhoja marraskuussa, lisäten valikoimiinsa 1,5-33-tonnisiin kaivinkoneisiin soveltuvan seulakauhasarjan sekä 27-31-tonnisiin koneisiin tarkoitetun kaapeliojakauhan.

Uusi seulakauha on kehitetty erityisesti hollantilaisten asiakkaiden pyynnöstä ja se on perinteiseen seulakauhaan nähden erikoismuotoiltu. Kyljet ovat avoimemmat ja tämä mahdollistaa huulilevyn työntämisen helpommin kaivettavan materiaalin, kuten asfaltin alle. Seulakauhoja on saatavana kahdeksaa eri kokoa 70-litraisesta, 600 millimetriä leveästä aina 1550-litraiseen ja leveydeltään 1500 millimetriseen. Tarjolle jää myös yhä aiempi vuonna 2016 esitelty seulakauha joka noudattelee luiskakauhan muotoa, joten siihen mieltyneiden ei tarvitse hätääntyä.

Kaapeliojakauhan suhteen vastataan kasvavan konekoon huutoon, ja markkinoille tulee CB29-kauha. Näin ollen isommallakin koneella päästään tekemään pienemmän koneen töitä ainakin osittain, sillä vaikka kauha ei varmastikaan tule poistamaan 15-20-tonnisten koneiden etulyöntiasemaa kaapelikaivamisessa, se mahdollistaa isomman koneen käytön tietyissä tilanteissa, jolloin vältytään useamman koneen tuomisesta työmaalle.

Lisäksi engcon kertoo tuoneensa markkinoille Trimblen kanssa toiminnon, jonka avulla kauhan kallistus pysyy automaattisesti oikeana. Kuljettajan tarvitsee siis vain pitää oikea korkeus ja pyöritystaso.

Edellinen artikkeliVideo Cat 320 Next Generation -kaivinkoneesta
Seuraava artikkeliMichelin-munkkeja maalle