Volvon tehtailla valmistetut kaivinkoneet voidaan nyt toimittaa valmiiksi yhteensopivina Rototilt-järjestelmien kanssa. Yhteistyöstä seuraa osapuolten mukaan monia etuja sekä urakoitsijoille että jälleenmyyjille. Suurin etu käyttäjille on, että Rototiltin ohjausjärjestelmät ja anturit pystyvät nyt älykkään integrointiratkaisun välityksellä keskustelemaan Volvon tehdasasennetun Dig Assist – kaivuujärjestelmän kanssa.

“Uusi alusta on jännittävä ja parasta mitä kaivukonemarkkinoilla on tällä hetkellä tarjota. Tietyt ratkaisut, kuten Smart Connect, mahdollistavat eri rototilttivalmistajille saumattoman liitännän koneisiimme ja DigAssist -koneohjaukseen. Ne ovat ainutlaatuisia ja tarjoavat asiakkaalle huomattavan edun”, sanoo Kurt Deleu, Volvo kaivukoneiden EU/INT tuotehallinnan johtaja. 

”Urakoitsijat arvostavat entistä enemmän valitsemansa rototiltin hyvää, yksinkertaista ja toimivaa yhteensopivuutta kaivinkoneensa kanssa, ja jos rototiltti ja kaivinkone ovat myös muilta osin integroituja keskenään, ratkaisu on todella hyvä. Lyhyesti sanottuna – ratkaisu, joka vastaa hyvin asiakkaiden tarpeisiin”, Rototiltin Jukka Hautala sanoo. 

Rototiltiltä kerrotaan yhteenvetona, että lopputulos on paljon turvallisempi, ja rototilttijärjestelmä on kaikin tavoin paremmin sovitettavissa yhteen järjestelmään kuuluvien uusien koneiden kanssa.

Sopimus on voimassa kaikkialla maailmassa, ja tekninen ratkaisu on kehitetty vuoden 2020 aikana yhteisenä projektina Volvon tuotekehitysosaston kanssa otettavaksi käyttöön yhdessä Volvon uusien EC250- ja EC300-kaivinkoneversioiden toimitusten myötä vuoden 2021 alussa.

Edellä mainittujen etujen lisäksi käyttäjä saa nyt myös turvallisia teknisiä ratkaisuja, joista tärkeimpinä mainittakoon Rototiltin palkittu täysautomaattinen QuickChange-pikakiinnitysjärjestelmä ja SecureLock-turvalukko.

Edellinen artikkeliMuutoksia Finnmetko Oy:n johdossa
Seuraava artikkeliPonsse pärjäsi epävarmuuden keskellä