Maatalouskoneiden huollot merkitään yleisimmin paperiseen huoltovihkoon. Työtehoseuran keväällä tekemän kyselyn mukaan vain 7 % vastaajista käytti sähköistä huoltokirjaa, yleisimmin Exceliä. Tutkimus osoitti, että mobiilisti käytettävälle huoltokirjalle olisi kysyntää. Nyt sellainen löytyy TTS-Koneesta ja on käytettävissä kaikille käyttöoikeuden lunastaneille.

Osoitteessa ttskone.tts.fi voi laskea maatalouskoneiden ja -laitteiden kustannuksia oman tilan tarpeisiin tai urakointiin. Esimerkkilaskelmien hintalähtötiedot on päivitetty tämän vuoden hintatasoon. Lisäksi ohjelmaan on lisätty pyörä- ja tela-alustaisten kaivinkoneiden sekä traktorilavettien esimerkkilaskelmia. Uudessa ohjelmaversiossa on nyt yhteensä yli 270 esimerkkilaskelmaa.

TTS-Koneeseen on lisätty sähköinen huoltokirja, johon voi merkitä toimenpiteittäin varaosa-, työ- ja muita kuluja. Huoltokirjan avulla pystyy seuraamaan kunnossapitokustannuksia konekohtaisesti. Yhteenvedot kuukausi- ja vuositasolla saa kaavioina ja taulukkoina.

”Paitsi kustannusten seurannassa, kattavasta huoltokirjasta on hyötyä esimerkiksi koneen vaihdon tai myynnin yhteydessä. Useamman käyttäjän yhteistyössä myös mahdolliset koneen huollon laiminlyönnit ja unohdukset saadaan helposti minimoitua”, kertoo Työtehoseuran asiantuntija Eerikki Kaila.

Käytettävissä kaikilla laitteilla, tallennus pilveen

Huoltokirjaa voi käyttää tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Tällöin tehdyt korjaustyöt voi tallentaa heti, etteivät ne ehdi unohtua. Tulostusmahdollisuuden ansiosta tiedot saa tarvittaessa printattua tai tallennettua omalle koneelle pdf-muodossa. 

Huoltokirjaan pystyy tallentamaan muistiinpanoja ja kuvia korjaustöiden aikana suoraan puhelimesta. Seuraavan kerran varaosia tilatessa varaosanumerot löytyvät helposti klikkauksen päästä”, kertoo Työtehoseuran tutkija Iina Hulkkonen.

Edellinen artikkeliPonsse Oyj tiedottaa yhtiökokouksen päätöksistä
Seuraava artikkeliRaide-Jokerin ensimmäinen rakennusvuosi takana