Deere & Company on investoinut tällä vuosikymmenellä suomalaiseen metsäkoneliiketoimintaan yli 50 miljoonaa euroa. Vauhti ei osoita laantumisen merkkejä, sillä uusin, Joensuun metsäkonetehtaan laajennusta ja kapasiteetin lisäystä koskeva investointi on John Deere Forestry Oy:n historian suurin yksittäinen investointi kyseiseen tehtaaseen. Investoinnin toteutus aloitetaan kesällä 2019 ja valmista on suunnitelmien mukaan vuonna 2021.

Investoinnilla on tarkoitus parantaa ja laajentaa Joensuun tehtaan kokoonpano- ja koeajotiloja sekä lisätä komponenttivalmistuksen kapasiteettia. Investoinnin kokonaismäärä on noin 15 miljoonaa euroa. ”Tämä laajennus auttaa meitä jatkossa vastaamaan paremmin kysyntään huippusuhdanteissa. Uusi tila lisää myös työturvallisuutta ja henkilöstön viihtyvyyttä”, kertoo tehtaanjohtaja Janne Haapasalo.

Laajennuksen jälkeen John Deere Forestry Oy:n tuotanto- ja logistiikkatilat ovat kokonaisuudessaan 3,2 hehtaaria.

Myös yrityspuisto Green Park laajenee, sillä John Deere Forestry Oy on myynyt Joensuun kaupungille tontin nykyisen yrityspuiston itäpuolelta. Joensuun Yrityskiinteistöt Oy rakennuttaa tontille uuden kiinteistön, joka tulee John Deere Forestry Oy:n käyttöön. Tämän investoinnin arvo on puolestaan noin viisi miljoonaa euroa, ja uusi kiinteistö valmistuu kesäkuussa 2020.

Green Park -toimittajapuiston laajennuksella saadaan keskitettyä Joensuun tehtaan logistiikkatoimintoja ja lisättyä logistiikan tehokkuutta entisestään.

”Vahva yhteistyö Joensuun kaupungin ja Green Park -yrityspuistoa hallinnoivan Joensuun Yrityskiinteistöt Oy:n kanssa sekä yhtenäinen tahtotila kehittää alueen yritystoimintaa on meille ensisijaisen tärkeä asia. Aivan tehtaan välittömässä läheisyydessä toimivat kriittiset alihankkijat ovat todistetusti tehostaneet toimintojamme”, Haapasalo sanoo.

Edellinen artikkeliLogsetilta uusi hybridiharvesteri
Seuraava artikkeliJohn Deere 1910G -video Punkaharjulta