Liebherrin kookkaammat XPower-sarjan pyöräkuormaajat ovat olleet markkinoilla viitisen vuotta, ja nyt sarjan kaksi suosikkimallia L 550 XPower ja L 556 XPower saavat päivityksiä, joilla haetaan lisää tehokkuutta työhön.

Liebherrin XPower-pyöräkuormaajamalliston koneet L 550 ja L 556 saavat osakseen päivitystä uudistetun aisaston, optimoidun hydrauliikan, kasvaneen moottoritehon ja kohonneiden suorituslukemien myötä. Mekaanista ja hydrostaattista voimansiirtoa portaattomasti yhdistelevä XPower-sarja hyötyy lisääntyneestä moottoritehosta erityisesti siten, että voimansiirto on entistäkin tehokkaampi pienemmällä polttoaineenkulutuksella. Tämän kerrotaan korostuvan erityisesti kiihdytyksissä ja penkkaan puskettaessa, sekä muissa vastaavissa tilanteissa.

Työhydrauliikan optimointi puolestaan on tuonut lisää sujuvuutta nosto- ja kippaustoimintoihin isommillakin kauhoilla ja painavilla taakoilla. Aisaston rakenteellisilla muutoksilla kerrotaan saavutetun suurempia murto-, pito- ja kauhan liikevoimia erityisesti ylemmillä nostokorkeuksilla.

L 550 ja L 556 XPower -sarjoissa tarjolla on neljä aisastovaihtoehtoa: Z- ja teollisuusmallit, jotka ovat molemmat saatavana myös ulottuvampina High Lift -versioina. Kaikki nämä on uudistettu paitsi geometrialtaan, myös teräsrakenteeltaan. Z-aisaston perusmallit tarjoavat uudistunutta kestävyyttä erityisesti matalille nostokorkeuksille, kuten raskaisiin kivi- ja materiaalinkäsittelytehtäviin. HL-aisastot puolestaan esiintyvät valmistajan mukaan edukseen nostokorkeutta ja suurempaa materiaalitilavuutta vaativissa tehtävissä, joissa käsiteltävä materiaali ei itsessään ole raskaimmasta päästä. Myös koneiden kaatokuorma on kasvanut päivityksen myötä.

Lisäksi XPower-sarjan L 550 ja L 556 saavat nyt ensimmäisinä Liebherr-pyöräkuormaajina myös LIKUFIX-pikaliitinjärjestelmän, joka on tuttu jo kaivinkonepuolelta.

L 550 XPower
L 556 XPower
Kaatokuorma:12 500 kg13 750 kg
Kauhakoko:3,4 m³3,7 m³
Työpaino:18 550 kg19 600 kg
Moottoriteho:163 kW / 222 hp183 kW / 249 hp

Edellinen artikkeliTorot tulivat takaisin
Seuraava artikkeliWitraktorin uusi John Deere -piste Kempeleeseen