Hyundain elokuussa vahvistunut Doosan-kauppa on versonut jatkoa nyt muodostetun Hyundai Genuinen -nimisen yhteisyrityksen muodossa. Jatkossa yritykset tulevat jakamaan yhteisiä tuotekehitysresursseja, mutta jatkamaan kilpailua markkinoilla omina kokonaisuuksinaan.

Rakennuskonevalmistaja Hyundai Heavy Industries Groupin ja sen elokuussa ostaman Doosan Infracoren, nykyisin siis Hyundai-Doosan Infracoren, yhteistyö alkaa uuden holdingyhtiö Hyundai Genuinen alla. Molemmat yritykset jatkavat kuitenkin markkinoilla kilpailijoina, ja omien johtojärjestelmiensä alaisuudessa. Järjestelyllä kerrotaan haettavan erityisesti synergiaetuja ja molempien yritysten liiketoiminnan vahvistamista. Tätä tavoitellaan yhdistämällä molempien yritysten suunnittelu- ja kehitysvoimavaroja. Hyundai Genuinen alla kerrotaan aloitettavan yhteisiä kehittelyhankkeita kaivinkone- ja pyöräkuormaajasegmenteissä. Samoin vetymoottoreiden kehittelyn kerrotaan olevan keskiössä. Lisäksi Hyundai Genuine ilmoittaa lisäävänsä tulevaisuudessa investointeja muunkinlaisten seuraavien sukupolvien ratkaisujen kehittämiseen.

Hyundai Genuinen tavoite on kasvaa maailman viiden suurimman rakennuskonevalmistajan joukkoon ja saavuttaa 5% maailmanlaajuinen markkinaosuus vuoteen 2025 mennessä.

Edellinen artikkeliHavator aikoo investoida enemmän kuin koskaan
Seuraava artikkeliSMP muuttaa tuoteväritystään