Yhdistyneen kuningaskunnan korkein oikeus on todennut, että Manitou loukkasi yhtä JCB:n europatenteista, joka liittyy kurottajan ohjausjärjestelmiin. Samalla se hylkäsi kolme muuta JCB:n vaatimusta.

Heinäkuinen korkeimman oikeuden tuomio patentista EP (GB) 2 616 382 Manitou UK:ta ja sen ranskalaista emoyhtiötä Manitou BF:ää kohtaan seurasi kuusi päivää kestänyttä kuulemista, joka pidettiin Lontoossa jo marraskuussa 2021.

Vaatimukset koskevat JCB:n kurottajamalliston ohjausjärjestelmän turvallisuusominaisuuksia. Oikeuden päätöksessä todettiin, että useat Manitoun teleskooppikurottajat ovat rikkoneet patenttia niiden julkaisupäivämäärästä riippuen, ja tämä kattaa myös nykyisen tuotevalikoiman koneita.

Tuomioistuin kuitenkin hylkäsi kolme muuta JCB:n Manitouta vastaan ​​nostamaa patentinloukkaushakemusta: nämä olivat europatentti EP 1 532 065 B2 (EP 065), sen brittiläinen vastaava GB 2 390 595B (GB 595) ja europapatentti EP 2 263 965 B9 (EP 965).

Manitou kommentoi loukkauspäätöstä niin, että vain tiettyjen aiemmin myytyjen kurottajien ominaisuudet loukkaavat patenttia. ”Vaikka Manitou varaa itselleen oikeuden valittaa tästä tuomiosta, vahvistamme, ettei tuomiolla ole merkittävää vaikutusta sen liiketoimintaan Isossa-Britanniassa.”

Asia siirretään nyt uuteen käsittelyyn, jossa JCB pyytää korkeinta oikeutta antamaan kieltomääräyksen uusien loukkausten rajoittamiseksi. JCB pyytää myös määräystä vahingonkorvausten ja kulujen arvioimisesta ja maksamisesta korkoineen.

Manitou puolestaan lisäsi, että se aikoo nyt vaatia JCB:tä maksamaan kaikki kulut, jotka liittyvät sen patenttivaatimuksiin, jotka ”tuomioistuin hylkäsi” – korkoineen.

”Kuten aina, Manitou Group puolustaa edelleen voimakkaasti itseään JCB:n sitä vastaan ​​nostamassa patenttiloukkausoikeudenkäynnissä”, Manitoulta kommentoidaan.

JCB on myös nostanut loukkausmenettelyn Manitou BF:tä vastaan ​​Ranskassa saman europatentin loukkaamisesta. Nämä toimenpiteet ovat edelleen vireillä, ja muodollisen kuulemisen odotetaan tapahtuvan Pariisissa joskus vuoden 2023 jälkipuoliskolla.

JCB:n toimitusjohtaja Graeme Macdonald sanoi: ”Kuten olen sanonut nyt useaan otteeseen, JCB ei suvaitse immateriaalioikeuksiensa loukkaamista millään lainkäyttöalueella, etenkään silloin, kun se koskee sen suuria kilpailijoita. JCB haastaa aina kaikki yritykset, jotka pyrkivät hyödyntämään epäoikeudenmukaisesti JCB:n erittäin merkittäviä investointeja tutkimukseen ja kehitykseen varmistaakseen, että se pysyy maailman johtavana kurottajien valmistajana.”

Edellinen artikkeliEuroopan ensimmäiset Tadano GR-1000EX-4 nosturit Havatorille
Seuraava artikkeliSisu-auto kehittää toimintaansa