Pitkäpuomiselle kaivinkoneelle on kaupungissa yllättävänkin paljon käyttöä, mutta tela-alustaiset vaihtoehdot eivät näihin kohteisiin aina kovin hyvin sovellu. Nurmijärveläisessä VJ Maa-aines Oy:ssä päätettiin hankkia töihin pyöräalustainen vaihtoehto, ja Liebherriltä löytyi valmis resepti tähän tarpeeseen. 

Pitkäpuominen pyöräalustainen kaivinkone on sen verran harvinainen ilmestys, että jo pelkästään sellaisen näkeminen elävässä elämässä ei aivan helposti käy. Oma lukunsa on sitten vielä sellaisen ostaminen: vaihtoehtoja Euroopassa on käytännössä yksi, Liebherr. Jokunen vanhemman lähdön Atlas saattaa myös olla kaupan, ja materiaalikoneet puolestaan ovat oma lukunsa.

”Idea pitkäpuomisesta pyöräalustaisesta koneesta alkoi heräillä jo joskus 2015, mutta nyt se päätettiin viimein toteuttaa”, kertoo VJ Maa-aines Oy:n toimitusjohtaja Ville Sainio. ”Halusimme tarjota mahdollisimman laajan skaalan pyöräalustaisia koneita töihin, ja tämä kuuluu osaksi sitä strategiaa”, hän jatkaa.

Vuoden 2021 alussa maahan saapuikin sitten tiettävästi Suomen ensimmäinen yksilö tällaista pitkäpuomista Liebherr A 924 Litronicia. Mikä tämä sitten on koneitaan? Vaikka joku voisi niinkin epäillä, ei kyseessä ole mikään kolmannen osapuolen nikkaroima viritys vaan aivan täysverinen Liebherr-kokonaisuus.

Lue koko juttu lehdestä! Koneurakointi 2/2021 ilmestyy 18.3.2021 ja on saatavana hyvin varustetuista Lehtipisteistä ja tilattuna!

Edellinen artikkeliParempi kuin traktori
Seuraava artikkeliScorpionin ohjaamolle Red Dot Award