Rototiltin uusin panostus, Rototilt Control, parantaa valmistajansa mukaan ajettavuutta ja energiatehokkuutta sekä tuo ohjaamoon uutta tekniikkaa. Konsepti, johon kuuluu esimerkiksi uusi rototilttisarja, uusi ohjausjärjestelmä ja etätukisovellus, lanseerataan 24.-30. lokakuuta Münchenissä pidettävillä Bauma-messuilla.

”Uutta tekniikkaa, ajettavuutta ja helppokäyttöisyyttä koskevat vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Rototilt Control on meidän vastauksemme markkinoiden kasvaviin tarpeisiin. Ennen kaikkea siihen, mitä loppukäyttäjät itse meille kertovat”, tuotepäällikkö Caroline Jonsson sanoo. 

Rototiltin mukaan yhteistä näille kaikille tuleville tuotelanseerauksille on, kuten Rototilt Control -nimikin kertoo, hallinnan parantaminen kaivukoneen kuljettajalle. RC-sarjan kerrotaan edistävän rototiltin toimintojen tarkempaa hyödyntämistä. 

RC Systemin näytön ilme on uudistettu yhteistyössä tuotesuunnittelutoimiston kanssa, ja Rototilt on testannut sen todellisten loppukäyttäjien avulla. Uuden kosketusnäytön ansiosta SecureLock-turvalukon hallintaan tarvitaan vain kaksi painikkeen painallusta. Muiden tuotteiden ohella Rototilt lanseeraa myös uuden mobiilisovelluksen, joka mahdollistaa etätuen saamisen RC-sarjan rototilteille palveluntarjoajilta ja jälleenmyyjiltä. 

”Kaikki nykyisessä ohjausjärjestelmässä arvostamasi ominaisuudet ovat tallella. Olemme kuitenkin kehittäneet käytännöllisesti katsoen kokonaan uuden ohjelmiston ja näytön, jotka on suunniteltu yhteensopiviksi tulevaisuuden kaivukoneiden ja integrointitarpeiden kanssa. RC Connect -sovellus on osa sitoutumistamme palveluiden saatavuuden helpottamiseen sekä ohjaamon tekniikan uudistamiseen”, Jonsson kertoo.

Päivitetyt rototiltit on tarkoitettu 10-43 tonnin kaivukoneisiin. Uutuutena on rototiltin ilman täysautomaattista QuickChange-pikakiinnitysjärjestelmää valinneille käyttäjille mahdollisuus jälkiasentaa se, jos tarpeet myöhemmin muuttuvat.

Parempi energiatehokkuus

Helppokäyttöisyyden ja hallittavuuden lisäksi uutuustuotteen luvataan parantavan energiatehokkuutta ja säästävän polttoainetta. Tämän kerrotaan johtuvan rototilttien ainutlaatuiseksikin mainitusta painekompensoidusta hydrauliikasta. 

”RC-sarjassa koneen hydrauliikan ei tarvitse käyttää rototilttien hallintaan tehoa yli tarpeen, mikä säästää energiaa. Uusi hydrauliikka antaa mahdollisuuden käyttää hydraulisia työlaitteita monipuolisemmin jo perusversiossa. Teho kohdistuu sinne, missä sitä eniten tarvitaan, ja tämä tehostaa yhteentoimivuutta hydraulisten työlaitteiden kanssa”, Jonsson sanoo.

Kaikilla kaivukoneen käyttäjillä ja omistajilla, joilla on Open-S-standardin mukaisia laitteita, on myös paljon odotettavaa RC-sarjalta. Rototiltin ja Steelwristin lanseerattua Open-S-järjestelmän vuonna 2020 siihen liittyneiden laitevalmistajien määrä on tasaisesti kasvanut, yhtenä esimerkkinä vaikkapa Volvo. 

”Uskomme, että kilpailu edistää innovointia ja kehitystä. Katsomme myös, että loppukäyttäjällä on oltava tuotteissaan valinnanvaraa turvallisuudesta tinkimättä. Juuri tähän sekä Open-S että Rototilt Control pyrkivät. Laitteiden on toimittava, ja käyttäjän on voitava luottaa siihen, että kaikkia järjestelmän osia voi yhdistellä toisiinsa turvallisesti”, Caroline Jonsson toteaa lopuksi.

Edellinen artikkeliCase IH -maatalouskoneiden edustus NHK:lle
Seuraava artikkeliNaisia metsäalalle THL:n, Savon ammattiopiston, Metsäteollisuus ry:n ja Ponssen yhteistyöllä