Ponsse esittelee markkinoille täysin uudistetun H8-harvesteripään. Uutuutena harvesteripäähän on saatavana Active Speed -toiminto, jonka kerrotaan tekevän harvesteripäästä suorituskyvyltään ylivoimaisen. 

Ponsse esittelee täysin uudistetun, uuden sukupolven H8-harvesteripään. Valmistajan mukaan uudessa hakkuupäässä on voimakas syöttö, vahva ote sekä vankka, mutta ketterä runko. Lisäksi H8:n on saatavana uutuutena Active Speed -toiminto.
Active Speed -toiminnon avulla harvesteripään toiminnan nopeutta voidaan säätää puulajien ja runkojen halkaisijan perusteella. Työ uutuustoiminnolla varustetulla H8-harvesteripäällä sujuu tuottavasti ja sujuvasti, olivatpa puut minkä kokoisia tahansa.  

”Olemme kehittäneet harvesteripäiden tuoteperhettämme aktiivisesti yhdessä asiakkaiden kanssa. Monet asiakkaistamme työskentelevät haastavissa olosuhteissa, joten heiltä saadut kehitysideat ovat parasta palautetta tuotteiden kehitykseen. Nyt lanseerattava, rakenteeltaan uudenlainen H8-harvesteripää soveltuu hyvin järeän puuston käsittelyyn”, kertoo Janne Loponen, tuotepäällikkö, harvesteripäät. 

Rakenne täysin uusittu

Uusi harvesteripää sopii tuoteperheen vahvimpiin Ergo- ja Bear -harvestereihin. Sahakotelon alue on entistä avarampi, minkä ansiosta se soveltuu entistä paremmin myös puustolle, jossa tyvilaajentuma on suurta. Hakkuupään rakenne on tehty helposti huollettavaksi ja rungon rakenneratkaisut entistä kestävämmäksi. Voimakas syöttö ja suuriakin runkoja tukevasti syöttörullien varassa kannatteleva geometria takaavat korkean tuottavuuden ja hyvän polttoainetaloudellisuuden. Ponssen kehittämän ja valmistaman Opti-ohjausautomaation automaattiset ominaisuudet ohjaavat rungon syöttönopeutta ja sahan liikettä puun halkaisijan mukaan sekä takaavat valmistajan mukaan nopean ja tarkan katkonnan.

Edellinen artikkeliSandvik: 50 miljoonaa euroa uusien teknologioiden ja digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen
Seuraava artikkeliTelakoneelle tunnustusta Hyundailta