Wikar Oy Ab on tehnyt uuden yhteistyösopimuksen Hankkija Oy:n kanssa Kronos-tuotteiden edustuksesta. Hankkija alkaa syyskuusta 2022 eteenpäin jälleenmyymään Kronoksen valmistamia metsäperävaunuja- sekä nostureita.

”Yhteistyö Hankkijan kanssa on meille luonnollinen askel eteenpäin. Tavoitteenamme on kasvattaa myyntiä Suomessa ja haluamme olla asiakkaille ykkösvalinta, silloin kun puhutaan metsä- ja maatalouskoneiden hankinnasta”, kertoo Wikar Oy Ab:n toimitusjohtaja Mathias Lindholm

Kronos-tuotteet valmistetaan Suomessa. Kruunupyyn tehtaalta on toimitettu jo 100 vuoden ajan koneita sekä tarvikkeita, ja tarjolla on mm. Kronos- ja Kargo-vaunuja sekä Gripto-nostureita. Mathias Lindholm kertoo haluavansa yhteistyössä Hankkijan osaavien myyjien kanssa palvella jo olemassa olevia asiakkaita, sekä myös löytää teitä uusille markkinoille. 

Myös Hankkijan hankintajohtaja Mika Kyyhkynen on tyytyväinen uuteen yhteistyösopimukseen:

”Hankkijan yksi vahvoista puolista on perinteisesti ollut metsävaunut- ja nosturit. Kronoksen kanssa tehtävän yhteistyön myötä valikoimamme vahvistuu entisestään, kun siihen lisätään sarja korkealaatuisia kotimaisia tuotteita. Meille Kronos on luonnollinen sekä luotettava valinta. Olemme jo vuosia tehneet Kronoksen kanssa menestyksekästä myyntiyhteistyötä Kronoksen äkeiden- sekä vesakkomurskaimien kanssa. Kronos on yhtä kuin laatu, ja me arvostamme heidän henkilökuntansa osaavuutta sekä omistautuneisuutta.” 

Vuonna 2016 alkanut Hankkijan ja Palmsin välinen yhteistyö loppuu, ja Palms-tuotteet ovat jo poistuneet Hankkijan virallisesta tarjonnasta. Varastotuotteet kuitenkin ovat myynnissä.

Hankkija-yhtiö on Tanskalaisen Danish Agro -yhtiön omistama. Yhtiö työllistää noin 1000 henkilöä, ja sen liikevaihto on 798 miljoonaa euroa. Wikar Oy Ab valmistaa Kronos-tavaramerkillä metsäkoneita, vesakkomurskaimia ja lapiorullaäkeitä. Yhtiössä on noin 30 työntekijää, ja liikevaihto on 7,2 miljoonaa euroa.

Edellinen artikkeliKoneurakointi 6/2022
Seuraava artikkeliKimmo Saartoala Mateko Oy:n ja CE Rental Oy:n toimitusjohtajaksi