SSAB ja Ponsse Oyj ovat sopineet kumppanuudesta, jonka myötä SSAB toimittaa fossiilivapaata terästä Ponsselle asteittain vuodesta 2026 alkaen.

Nyt solmitun kumppanuuden kerrotaan vahvistavan entisestään Ponssen asemaa kestävään metsätalouteen perustuvien metsäkoneiden toimittajana. Samalla sen uskotaan tuovan SSAB:n lähemmäksi tavoitetta luoda fossiilivapaa arvoketju.

”On hienoa, että Ponssen kaltainen luotettava kumppani liittyy nyt fossiilivapaalle matkallemme. Tarvitaan yhteisiä ponnisteluja, jotta haastava tavoite hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi metsäkoneissa voidaan saavuttaa. Molemmat yritykset asettavat kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut etusijalle kehittääkseen metsäkoneita SSAB Fossil-free -terästä käyttäen, edistäen innovaatioita ja kunnioittaen luontoa”, sanoo Lotta Ruottinen, SSAB Europen myyntijohtaja.

”Tuotteemme ja palvelumme ovat ratkaisevassa roolissa auttamassa asiakkaitamme ilmastotavoitteiden saavuttamisessa siirtyessämme vähähiiliseen talouteen. Täyssähkökäyttöinen PONSSE EV1 -kuormatraktorikonseptimme ja kumppanuus SSAB:n kanssa fossiilivapaiden terästen osalta vievät meitä kohti hiilineutraalia metsätaloutta”, sanoo Ponsse Oyj:n tutkimus- ja kehitysjohtaja Juha Inberg.

SSAB aikoo mullistaa koko teräksenvalmistusprosessin. SSAB aikoo toimittaa fossiilivapaata terästä markkinoille kaupallisessa mittakaavassa vuoden 2026 aikana ja poistaa suurelta osin toiminnastaan aiheutuvat hiilidioksidipäästöt noin vuoteen 2030 mennessä. SSAB tekee yhteistyötä rautamalmintuottaja LKAB:n ja energiayhtiö Vattenfallin kanssa osana HYBRIT-hanketta, jonka puitteissa kehitetään arvoketju fossiilivapaan raudan ja teräksen tuotantoon ja korvataan rautamalmipohjaisessa teräksenvalmistuksessa perinteisesti käytetty koksi fossiilittomalla sähköllä ja vedyllä. Tämä prosessi käytännössä poistaa terästuotannon hiilidioksidipäästöt.

Edellinen artikkeliKaksi suunnittelupalkintoa Rototiltille uusista ohjainkahvoista
Seuraava artikkeliTimberMatic Kartat tarkentui jälleen