Movax Oy tiedottaa esittelevänsä Maxpossa osastolla 40B mm. uuden Movax-paalujohteen sekä Movax mFleet -kalustonhallintajärjestelmäänsä.

Paalujohteen kerrotaan lisäävän uuden ulottuvuuden Movaxin paalutusteknologiaan. Kaivinkoneeseen asennettava Movax-paalujohde tarjoaa valmistajansa mukaan monipuolisen ratkaisun paalutushaasteisiin eri työympäristöihin ja maalajeihin erilaisille paalutyypeille ja työtavoille. 

Movaxilta kerrotaan, että paalujohde mahdollistaa kaivinkoneen tehokkaan hyödyntämisen vaihdettavien paalutustyökalujen ansiosta. Vaihtamista kuvataan sujuvaksi, mikä on omiaan lisäämään tehokkuutta. Paalujohde mahdollistaa pidemmän liikeradan kaivinkoneasenteisiin paalutuslisälaitteisiin verrattuna, ja se täydentää jo olemassa olevaa Movax-tuoteperhettä mahdollistamalla esikairauksen sekä lyönti- ja kaivinpaalujen asennuksen jopa kahteentoista metriin asti.
Movax paalujohteisiin voidaan asentaa laajasta valikoimasta erilaisia toimilaitteita ja itse paalujohde toimilaitteineen on suunniteltu toimivaksi vakiokaivinkoneessa, jossa on normaali lisälaitehydrauliikka. Movax-paalujohdetta ja sen toimilaitteita ohjataan Movax-ohjausjärjestelmällä, johon on saatavana lisäksi Movax-tiedonhallintajärjestelmä monitoroimaan sekä kalustoa sekä paalutustyötä.

Movaxin mFleet –kalustonhallintajärjestelmän avulla voidaan seurata Movax-laitteiden kuntoa ja käyttötunteja. Reaaliaikaisen seurannan avulla käyttäjän on mahdollista ennakoida huoltoja ja varmistaa laitteen maksimaalinen käynnissäoloaika. Movaxin mLogbookin avulla työn teettäjä pystyy seuraamaan helposti lyöntisyvyyksiä, kantavuutta ja tietoa paalutustyön lopputuloksesta.

Movax PA-50L on kaivinkoneasenteinen esikaira maa-aineksille, joita ei voida tehokkaasti paaluttaa korkeataajuustäryttämällä. Kaira sopii 30-40-tonnisiin peruskoneisiin.

TEHOA JA TARKKUUTTA RR-PAALUJEN ASENNUKSEEN

Movaxilta kerrotaan myös mahdollisuudesta sivuoteiskijän sekä hydraulijärkäleen käyttöön yhdessä. Tämä takaa valmistajan mukaan esimerkiksi optimaalisen RR-paalujen käsittelyn asennuksen, ja yhdessä ohjaus- ja tiedonhallintajärjestelmän kanssa mahdollistavan tarkan, helpon ja nopean paalutuksen sekä lisäksi erittäin vaivattoman raportoinnin.  Tällä kerrotaan saatavan huomattavia säästöjä paalutustyön kokonaiskustannuksissa verrattuna vaihtoehtoisiin, perinteisempiin menetelmiin.
Työnkulku menee pähkinänkuoressa seuraavasti: sivuoteiskijällä voidaan nopeasti käsitellä ja asentaa paalut oikeille paikoilleen. Hydraulijärkäleellä taas paalutustyö on mahdollista saattaa loppuun sekä todentaa paalujen kantavuus. Paalutustyön tulos raportoidaan mLogbook-ohjelmistoa käyttäen. Yksittäisten paalujen asennustiedot tallentuvat mLogbookin avulla tarkasti, jolloin tarkistuskulut pienenevät huomattavasti perinteisiin menetelmiin verrattuna.  

Edellinen artikkeliKoneurakointi 6/19
Seuraava artikkeliRotator Maxpossa entistäkin isommalla osastolla