Rototilt esittelee QuickChange-nimellä täysautomaattisen pikakiinnitysjärjestelmän rototilteille, pikaliittimille ja työlaitteille  Valmistajan mukaan kyseessä on Rototiltin työlaitekiinnike- ja pikaliitintekniikassa suurin tuotekehitysprojekti koskaan. 

”Ottamalla haltuumme tuotekehittelyn koko järjestelmän laajuudelta pystymme edistämään tekniikkaa aivan uudella tavalla, minkä ansiosta olemme voineet jättää useita patenttihakemuksia. QuickChange on kaikkien aikojen suurin tuotekehitysprojektimme, jonka tuloksena kaivinkoneiden käyttäjille ja yhteistyökumppaneillemme, kuin myös meille, avautuu aivan uusia mahdollisuuksia. Tähän panostukseen ryhdyimme asiakkaiden esitettyä yhä enenevässä määrin toiveita saada meiltä kokonaisratkaisuja, joissa kokonaisvastuu tuotteesta on meillä”, sanoo Rototiltin tuotepäällikkö Sven-Roger Ekström

Samalla Rototilt muistuttaa, että kyseessä on myös mittava panostus turvallisuuteen, koska Rototiltin palkittu SecureLock-turvalukko kuuluu vakiovarusteena QuickChange-pikakiinnitysjärjestelmään. 

”Täysautomaattinen pikakiinnitysjärjestelmä lisää huimasti tehokkuutta, kun kuljettajan ei tarvitse poistua hytistä edes vaihtaessaan hydraulista työlaitetta toiseen. Samalla turvallisuus paranee merkittävästi, kun kenenkään ei tarvitse liikkua koneen ympärillä työlaitevaihtoja varten eikä varoa putoavia tai heiluvia työlaitteita”, Sven-Roger Ekström jatkaa. 

QuickChangen uusi rakenne mahdollistaa Rototiltin mukaan myös aiempaa korkeamman hydraulivirtauksen, ja valmistaja mainitsee sen olevan jopa 50 % enemmän kuin kilpailevissa ratkaisuissa. 

”Tämä on etu mahdollisuudesta rakentaa kaikki alusta alkaen. Emme ole tyytyneet vain yrittämään parantaa osia vanhasta ratkaisusta. Olemme valinneet täysin kompromissittoman etenemistavan”, sanoo Rototiltin tutkimus- ja kehitysjohtaja Niklas Bjuhr

”Tehokkuus ja turvallisuus kulkevat käsi kädessä. Rototilt QuickChange varmistaa nyt, että koneen kuljettaja saa molemmat riippumatta siitä, mitä hänen työhönsä kuuluu ja miten hänen kaivinkoneeseensa on varusteltu”, Sven-Roger Ekström kertoo. 

Myös tuotteen käyttöikään kerrotaan saadun lisäystä. Valmistaja tiedottaa, että laajat testaukset ovat osoittaneet QuickChange-pikakiinnitysjärjestelmän hydrauliikan pidentävän käyttöikää huomattavasti verrattuna aiempiin markkinoiden parhaisiin ratkaisuihin. 

”Jouduin tarkastamaan luvut toiseen ja vielä kolmanteenkin kertaan, ne vaikuttivat liian hyviltä ollakseen totta. Tässä kehitysosastomme on jälleen onnistunut ylittämään itsensä, ja tässä on yksi syy siihen, että johtavat koneenvalmistajat ovat nyt kiinnostuneet täysautomaattisesta pikakiinnitysjärjestelmästämme”, sanoo Rototiltin markkinointi- ja myyntijohtaja Per Väppling

Kehittämisprojekti on muutoin pidetty varsin tiukasti salassa. Tähän on Rototiltin mukaan kaksi syytä: 

”Toisaalta olimme asettaneet tavoitteemme hyvin korkealle, emmekä halunneet kertoa niistä mitään ennen kuin meillä oli 100 %:n varmuus siitä, että tämä uusi täysautomaattinen pikakiinnitysjärjestelmämme täyttää kaikki lupauksemme. Toisaalta halusimme täyttää asiakkaitten tarpeet pikaisin toimituksin heti lanseerauksen jälkeen”. 

Rototilt QuickChange™-järjestelmän toimitukset alkavat huhtikuussa 2020. 

Edellinen artikkeliJohn Deere Power Systems -edustus Wihurille
Seuraava artikkeliKaapelikelat avoimesti hallintaan