Ennen vappua uumoiltiin uudesta merkistä suomalaisille kaivinkonemarkkinoille, ja nyt asiaan saatiin virallinen tiedote, joka kuuluu näin:

Machinery Oy on solminut SANY Groupin kanssa edustussopimuksen, joka koskee Sany -kaivinkoneiden ja tulevaisuudessa pyöräkuormaajien myyntiä sekä varaosa- ja huoltopalveluita. Edustus tukee Machineryn jo olemassa olevaa maanrakentamisen tuote- ja palveluvalikoimaa sekä vahvistaa Machineryn kasvustrategiaa. SANY Groupiin kuuluu myös mm. betoninkäsittelylaitteiden markkinajohtaja Putzmeister. Putzmeisteria edustaa Machineryyn kuuluva Tornokone Oy. Edustussopimuksen solmiminen ja tuotevalikoiman laajeneminen on siis luonnollinen askel kohti yhä vahvempaa teollisuuden alan toimijaa.

Kiinalainen SANY on kehittänyt ja valmistanut korkealaatuisia rakennus- ja satamakoneita yli 30 vuoden ajan. Suuressa osassa kaivinkoneita Sany hyödyntää Cumminsin moottoreita. Machinery on 60-luvulta lähtien toiminut Cumminsin virallisena maahantuojana Suomessa, joten edustussopimuksesta iloitsevat Machineryn lisäksi myös Cummins. SANY Group on yksi suurimmista tämän tyyppisten koneiden valmistajista maailmassa. Yhdessä SANYn tuotteiden sekä Machineryn dieselmoottoriosaamisen kanssa Machinery pystyy tulevaisuudessa palvelemaan asiakkaitaan aina vain paremmin ja laajemmin.

”Maanrakentamisen toimiala on mahtava lisä Machineryn tuotevalikoimaan ja henkilökuntamme on innoissaan päästessään tarjoamaan asiakkaillemme entistä laajempaa repertuaaria. Valtakunnan laajuisen sopimushuoltoketjumme kanssa pystymme antamaan asiakkaillemme ensiluokkaista palvelua, josta Machinery tunnetaan.”, summaa liiketoimintajohtaja Janne Silvennoinen.

SANY-kaivinkoneet

Machinery aloittaa SANY-kaivinkoneiden maahantuonnin ja myynnin koko Suomen alueella toukokuusta 2020 alkaen. SANY on maailman viidenneksi suurin maanrakennuskoneiden valmistaja ja panostaa kovasti Euroopan myynnin kasvattamiseen, tuotekehitykseen sekä edustajaverkoston laajentamiseen. SANY:n Euroopan markkinoiden pääkonttori on Saksassa Bedburgissa.

Machinery on nimittänyt uudelle maanrakentamisen toimialalle yksikön johtajan Vesa Terhivaaran, jolla on vahva kymmenien vuosien kokemus alalta.

”Rakennetaan uutta vakavissaan, mutta ei vakavana”, toteaa Vesa Terhivaara uudesta toimenkuvastaan jatkaen, ”Sanyn erikokoisia kaivinkoneita tulee näkymään pääasiassa Vantaan toimipisteessä ja varmasti pian myös kasvavassa määrin työmailla urakoitsijoiden käytössä.”

Edellinen artikkeliNordChain -ketjujen uusi jakelija on AFM-Forest Oy
Seuraava artikkeliHannu Soimasuo Koneosapalvelun toimitusjohtajaksi