Lundberg esitteli uudistuneen monitoimikonemallistonsa, eli Lundberg 50 -sarjan, Maskinexpo 2019-tapahtuman yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Ruotsissa.

Valmistajansa mukaan uuden mallisarjauudistuksen lähtökohtina ovat olleet ajomukavuuden, tuottavuuden ja monitoimisuuden parantaminen sekä ympäristökuormituksen vähentäminen.

”Lopputuloksena esittelemme markkinoiden energiatehokkaimmat koneet. Enemmän suorituskykyä vähemmällä polttoainekulutuksella ja päästöillä”, tiivistää Lännen Tractors Oy:n tuoteryhmäpäällikkö Jan Aspvik.

50-sarjan koneissa on tuotekategoriansa ensimmäisenä käytössä Stage V -päästöluokan dieselmoottorit, joissa voidaan käyttää polttoaineena myös HVO-biodieseliä. Moottorit ovat nyt Deutzin valmistetta, eli aiempi VM-moottoriyhteistyö on tältä osin päättynyt 4150/4250-malleja lukuunottamatta.

Modernimman muotokielen ja värimaailman saaneissa uutuuksissa kaikki ajo- ja työvalot ovat led-valoja. Ajovaloissa on automaattinen huurteenpoisto. Koneet ovat varustettu progressiivisesti säädettävällä ohjauksella, mikä mahdollistaa entistä yksilöllisemmät säädöt kuljettajan, työlaitteen ja työtehtävän tarpeiden mukaan. Uutuuksissa on lisäksi turvallisuutta lisäävä yksiavainjärjestelmä koodatulla avaimella ja käynnistyksenestolla.
Kuljettajan ajo- ja käyttömukavuutta lisäävät ohjauspyörän parantuneet säätömahdollisuudet sekä lisävarusteena saatava viilennettävä ilmaistuin. Jäähdyttimen tuuletin on hydraulikäyttöinen, minkä ansiosta se on hiljainen ja sen pyörimissuuntaa voidaan muuttaa jäähdyttimen puhdistamiseksi. Lisäksi moottorin kierrosnopeudesta riippumaton mahdollistaa myös tehokkaamman jäähdytyksen alhaisillakin moottorin kierrosnopeuksilla ajettaessa.

Lundberg 50 -sarja jatkaa tuttua mallistologiikkaa esittelemällä neljä uutta mallia 4 – 8 tonnin kokoluokkiin: 4150/4250, 5250, 6250 ja 8250.

Lännen Tractorsilta kerrotaan, että uutuustuotteet esitellään kotimaan asiakkaille Lepaa 2019 ja Maxpo 2019 -tapahtumissa.

Koneurakointi-lehden numerossa 5/2019 kerrotaan myös koneesta tarkemmin artikkelimuodossa.

Edellinen artikkeliNokian Ground Kare – uusi kaivinkonerengas
Seuraava artikkeliLogsetilta uusi hybridiharvesteri