Kobelco laajentaa kaivinkonepohjaista purku- ja kierrätyskonevalikoimaansa aiemmin julkistettujen SK210D-10:n ja SK350DLC-10:n jälkeen pienempään suuntaan. Uusin tulokas on SK140SRD-5, joka on nyt siis Kobelcon pienin purku- ja kierrätyssektorille suunnattu kone.

Erityisesti kierrätysautojen purkuun ja romumetallin käsittelyyn suunnattu SK140SRD soveltuu toki varustelusta riippuen myös muunlaiseenkin purkutyöskentelyyn. Varsinaisesta leipätyöstä kertoo kuitenkin alavaunuun kiinnitetty hydraulipihtiyksikkö, joka pitää natusteltavan autonraadon paitsi otteessaan, myös mahdollistaa sen jäsentelyn käsiteltävämpään kuosiin.

Purkukoneiden puomisto on vahvistettu, sylinterien tehoa ja rakennetta väkevöitetty purkutyöhön ja suurille kuormille, ja sylintereissä on myös kannatusventtiilit. Hytin lasituksen iskunkestävyyteen on myös kiinnitetty huomiota, kuten myös etu- ja kattolasin mekaaniseen suojaukseen kalteriverkolla. Koneen vakautta on lisätty ylimääräisellä peräpainolla.

Moottorina SK140SRD-5:ssä on Isuzun 4-sylinterinen, 3-litrainen ja 78,5 kilowattia tuottava AR-4JJ1XASK-02. Hydrauliikan tuotto on 2×130 litraa minuutissa ja koneen työpaino 20 100 kiloa.

Edellinen artikkeli1500. Panther Pirkkalaan
Seuraava artikkeliCase CX145D SR – Risu-Case