Nostopalveluyritys Havator kasvattaa merkittävästi liiketoimintaansa laajentamalla organisaatiotaan ja investoimalla esimerkiksi konekantaan. Nyt julkistettava investointiohjelma on kooltaan yli 60 miljoonaa euroa.

Suomessa tehdään lähivuosina mittavia teollisuusinvestointeja. Keskiössä ovat perusteollisuus, energiantuotanto ja rakentaminen, ja näitä hankkeita tukevat investoinnit esimerkiksi infrarakentamiseen tulevat liikkumaan useissa miljardeissa euroissa. Juuriltaan vahvasti suomalainen Havator kertoo vastaavansa kasvavaan nosto- ja erikoiskuljetuspalveluiden kysyntään investoimalla sekä uuteen kalustoon että osaajiin.

”Haluamme olla mukana rakentamassa pohjoismaista tulevaisuutta ja olemme valmiita ottamaan vastaan teollisuuden ja yhteiskuntakehityksen asettaman haasteen. Koko maan kattava varikkoverkostomme, laaja kalustomme sekä vahva nosto- ja erikoiskuljetusosaamisemme luovat turvallisen ja helposti lähestyttävän pohjan teollisuuden suurprojekteille”
, toteaa Christoffer Landtman, Havatorin konsernijohtaja.

Havatorin mukaan vuosi 2021 on ollut yritykselle lähtölaukaus kasvulle ja fossiilivapaaseen tulevaisuuteen tähtäävälle kehitykselle. Nyt julkistetusta investointiohjelmasta kalustoa on tilattuna jo yli 30 miljoonalla eurolla. Vuoden aikana on myös tehty merkittävä määrä tavoitteita tukevia rekrytointeja.

”Tulemme tarvitsemaan osaavaa henkilöstöä eri tehtäviin, kuljettajista työjohtajiin ja projektipäälliköihin. Pelkästään Suomessa tulemme rekrytoimaan yli 50 uutta työntekijää tulevina vuosina. Panostamme merkittävästi myös koulutuksiin, jotta saamme alalle uusia, innostuneita tekijöitä”Rami Hirvelä, Havatorin Suomen henkilöstöpäällikkö kertoo.

”Olemme asettaneet tavoitteeksi kasvaa 30 prosenttia vuoteen 2023 mennessä. Nyt käynnistetty investointiohjelma on konsernin yli 60-vuotisen historian mittavin, ja investoinneista noin puolet ohjautuu Suomeen ja puolet Ruotsiin. Valitsemalla viimeisintä teknologiaa, kuten sähkökäyttöisiä koneita, otamme harppauksen lähemmäksi tavoitettamme olla paitsi alan markkina- ja palvelu- myös vastuullisuusjohtaja”, kiteyttää Landtman.
Investointiohjelman puitteissa hankittavat nosturit ovat kapasiteetiltaan 50-750 tonnia ja ne sijoittuvat ympäri Havatorin varikkoverkostoa Suomessa sekä Ruotsissa.

Edellinen artikkeliUusi Ford Ranger markkinoille
Seuraava artikkeliHyundai ja Doosan yhteiseen kanssakilpailuun