Liebherr esittelee LH 26 M Timber Litronicin, uuden materiaalikoneen tehokkaaseen puunkäsittelyyn. Kompaktin rakenteensa ja hyvän ohjattavuuden ansiosta LH 26 M Timber on sopiva työhön sahoilla ja puunkäsittelyssä ahtaissakin tiloissa. Valmistaja lupaa myös alhaista polttoaineenkulutusta ja samaan aikaan maksimaalista suorituskykyä.

LH 26 M Timber Litronicin myötä Liebherr esittelee uuden materiaalikoneen puutavaran käsittelyyn. Se laajentaa nykyistä tuotevalikoimaa alaspäin työpainoluokkaan 23 500 – 26 000 kg. Valmistajan mukaan koneessa yhdistyvät korkea ajokyky, kompaktit mitat ja ohjattavuus.

125 kW:n moottoriteho tarjoaa suuren vääntömomentin, joka tarkoittaa, että konetta voidaan kiihdyttää nopeasti. Yhdessä pumpun suuren virtausnopeuden kanssa taataan Liebherrin mukaan myös nopeat ja dynaamiset työliikkeet ja siten paras käsittelyteho.

Liebherr tiedottaa, että kompaktin rakenteensa ansiosta kone soveltuu erinomaisesti käytettäväksi erityisesti ahtaissa tiloissa. Erittäin pienen etu- ja takakääntösäteen ansiosta kone voidaan kääntää tiukemmissakin paikoissa. Erityisesti ylävaunun oikean etunurkan minimaalinen muotoilu tarkoittaa, että työ voidaan tehdä hyvin lähellä lajittelulinjaa tai pinoa, koska ylävaunun nurkka kulkee aina alavaunun leveyden puitteissa. Tämä tarjoaa myös erinomaisen näkyvyyden työalueelle, lisää turvallisuutta ja estää törmäyksiä, valmistaja muistuttaa.

Hyvän ohjattavuuden takaamiseksi LH 26 M Timber on vakiona nelipyöräohjattu. Nelipyöräohjaus lisää myös ajovakautta ja parantaa siten suuntavakautta. Automaattinen, ylävaunun asennon mukaan määräytyvä ohjauksen suunnanvaihto, on myös vakiona. Se takaa oikean ohjaussuunnan aina ajettaessa eteenpäin tai taaksepäin.

Vetomoottorin sähköinen kääntökulman säätö tarjoaa Liebherrin mukaan enemmän vääntöä, maksimaalisen kiihtyvyyden ja suuremman vetovoiman. Tällä pyritään varmistamaan jatkuvasti korkea vetokyky myös rinteissä. Optimaalinen ajonopeuden ja hydrauliikan virtausnopeuden säätö takaa polttoainetehokkuuden jopa maksiminopeudella, valmistaja vakuuttaa.

Pidemmillä matkoilla materiaalikoneen ja perävaunun yhdistelmä on Liebherrin mukaan optimaalinen valinta. Tehokkaan vetovoiman ja kestävien akseleiden ansiosta LH 26 M Timber Litronicilla voidaan vetää jopa 60 tonnia painavia perävaunuja. Uusi alavaunukonsepti, jossa on 2-pisteinen puskulevyn kiinnitys, parantaa merkittävästi ajettavuutta perävaunukäytössä. 2-pistetuenta takaa maksimaalisen vakauden ja suuret hyötykuormat perävaunua lastattaessa ja purettaessa koneen koko kääntöalueella. Tämä mahdollistaa enemmän puutavaran käsittelyn lastausjaksoa kohden ja lisää näin tuottavuutta. Levyä voidaan käyttää lisäksi siivous- ja raivaustöihin, mikä lisää turvallisuutta puupihalla, Liebherriltä lausutaan.

Edellinen artikkeliMaanteiden talvihoitokausi on alkanut – Destian Kelikeskus ja Ilmatieteen laitos yhteistyössä jo 20 vuotta
Seuraava artikkeliEco Log päivittää F-sarjan hakkuukoneita