Caterpillar kertoo esittelevänsä neljä sähkökoneen prototyyppiä Bauma 2022 -tapahtumassa 24.-30.10. Münchenissa, Saksassa. Julkistus on osa valmistajan pyrkimystä kohti vähähiilistä tulevaisuutta.

Caterpillar linjaa, että se on keskittynyt toimittamaan tarkoituksenmukaisia ​​ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteensa maantieteellisesti, työmaakohtaisesti ja asiakaskohtaisesti. Yhtenä monista ratkaisuista ovat akkusähköisten koneiden prototyypit, eli 301.9-minikaivukone, 320-kaivinkone keskikokoluokkaan, 950 GC eli keskikokoinen pyöräkuormaaja ja kompakti 906-pyöräkuormaaja. Koneet saavat virtansa Caterpillarin akkuprototyypeistä, ja niissä on sisäänrakennettu vaihtovirtalaturi. Yhtiö aikoo tarjota myös offboard-DC-pikalatausvaihtoehdon.

”Caterpillarilla on hyvät mahdollisuudet auttaa asiakkaitaan saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteensa, mukaan lukien päästöjen vähentämisen työmaalla”, sanoi Construction Industries Groupin johtaja Tony Fassino. ”On tärkeää, että olemme asiakkaiden kanssa yhdessä heidän kestävän kehityksen matkallaan erilaisilla ratkaisuilla, kuten uusiutuvilla polttoaineilla toimivilla koneilla tai teknologialla, joka lisää polttoainetehokkuutta sekä tukee heitä tulevaisuudessa”.

Koneissa on Caterpillarin suunnittelemat akut, ja ne ovat saatavilla myös muihin teollisiin sovelluksiin. Caterpillarin tekniikkaan perustuvassa litiumioniakkusarjassa on modulaarinen rakenne, joka tarjoaa joustavia kokoonpanoja useisiin sovelluksiin. Akut on suunniteltu skaalautumaan teollisuuden ja asiakkaiden suorituskykyvaatimuksiin ja maksimoimaan kestävyyden koko elinkaarensa ajan. Elinkaariajatteluun kuuluu myös kierrätys ja uudelleenkäyttö käyttöiän lopussa, valmistajalta tiedotetaan.

Edellinen artikkeliEco Log päivittää F-sarjan hakkuukoneita
Seuraava artikkeliCase IH -maatalouskoneiden edustus NHK:lle