Komatsu S92 on muodostunut historiansa aikana yhdeksi valmistajansa ydintuotteista segementissään. Nyt kouraan on tulossa vuoden 2024 mallipäivityksen myötä useita uusia ominaisuuksia ja parannuksia, kuten esimerkiksi uusi Constant Cut -sahayksikkö ja parannellut mittausominaisuudet.

Komatsu kertoo parantavansa S92-hakkuupäätä erityisesti käyttäjätoiveiden ja palautteen pohjalta. Mittausominaisuuksia parannetaan uudelleenmuotoillun mittapyörän mahdollistaman rungon tarkemman seuraamisen myötä. Sahapuolella mukaan tulee Constant Cut -ohjaus vakiona, jonka kerrotaan varmistavan tasaisen, ylikierroksille karkaamattoman ketjunopeuden. Myös sahakoteloa ja laipan asentoa on mietitty uusiksi. Tarjolla on myös 82-senttinen laippa 75-senttisen tilalle.
Find End -toiminto on uudistettu uusilla mekaanisilla pysäyttimillä, ja myös syöttöjärjestelmää on muokattu energiatehokkaammaksi ja suorituskykyisemmäksi, sekä huoltoystävällisemmäksi yksinkertaistamalla letkutusta. Voitelu voidaan myös tehdä jokaisessa rasvauspisteessä kouran ollessa pystyssä. Merkkarin säiliöt on suunniteltu uudelleen, joten ne ovat helpommat täyttää, eikä lumi kerry myöskään niin herkästi. Joukkokäsittelytoiminnolla on uusi, kestävämpi muotoilu. Tukilevyssä on paranneltu muotoilu, ja joukkokäsittelytoiminnon letkut ja rotaattoriohjain ovat suojatumpia, mikä pidentää niiden käyttöikää. Sylinterien uusi, suojatumpi sijoitus vähentää myös lumen kerääntymisen riskiä. Uuden muotoilun ansiosta hakkuupää on kokonaisuudessaan 58 mm matalampi, mikä tekee siitä ketterämmän ja yksinkertaistaa työskentelyä koneen lähellä.

Edellinen artikkeliFarma LF8 valmistumassa
Seuraava artikkeliVideo – Suomen ensimmäinen John Deere 9RX