Virolainen Fors MW on väläytellyt jo jonkin aikaa ennakkotietoja kahdeksantonnisen, kahdeksanpyöräisen ajokoneen lanseeraamisesta metsäkonemarkkinoille. Nyt tämä alkujaan jo yli vuosikymmen sitten alkuun ponnistettu projekti on valmistumassa. Konetta odotetaan valmistuvaksi syksyllä. 

Farma- ja Bigab-tuotteita valmistava virolainen Fors MW otti muutamia vuosia sitten uudelleen työn alle perustajansa, vuonna 2015 edesmenneen Leif Forsin konseptin metsäkoneesta, joka voisi korvata traktori-kärry-yhdistelmän isäntälinjalla ja miksei ammattimaisemmassakin puunkorjuussa. Fors aloitti tämän aiheen parissa työskentelyn jo vuonna 2011, kun hänen vuonna 1992 Viroon perustamansa perävaunu- ja traktorivarustetehdas oli saanut jo hyvän jalansijan alalla. 

Ikävä kyllä työ jäi hänen osaltaan kesken, sillä Leif Fors menehtyi syövän uuvuttamana keväällä 2015. Sittemmin hanketta kuitenkin jatkettiin, kuten viime vuoden Elmia Woodissa saimme nähdä. Kunnianosoituksena idean kuten myös yrityksen nykyisen toimitusjohtajan, Ulrica Fors-Stenmarckin isälle koneen mallimerkintä on LF, ja numeroksi on valittu 8. Kyseistä numeroa löytyykin sitten koneesta monin paikoin: omapaino, kantavuus, pyöräluku, ja miksei myöskin kuormaimen ulottuma. Koneen leveydeksi ilmoitetaan 2,2 metriä kun rengasleveys on 600 mm. Myyntiin LF8:n pitäisi tulla kuluvan vuoden syksyllä.  

Edellinen artikkeliEco Log siirtyy G-harvestereihin
Seuraava artikkeliKomatsu S92 uudistuu