Komatsu-metsäkoneiden markkinointivastuu Baltian maissa siirtyi Komatsu Forest Oy:lle vuonna 2012. Jo silloin Komatsun myyntimäärät olivat hetken olleet alueella laskusuunnassa. Myyntilukujen parantamiseen tähdänneet muutokset aloitettiin Latviassa kaksi vuotta sitten. Asiassa vahvana suorittajana toimi kokenut ja kasvuhaluinen metsäkoneiden käytetyn kaupan ammattilainen, Sia Haitek Latvia. Yritys onkin nopeasti kääntänyt Komatsu-myynnin kasvu-uralle.
Samanlainen kehitys on tavoitteena nyt Virossa, missä ratkaisuna on uusi työnjako pitkäaikaisten yhteistyöyritysten välillä. Nykyinen myynti- ja huoltoyritys Zeigo Service OÜ luovuttaa myynnin MFO OÜ:lle ja panostaa tästä eteenpäin yksinomaan Komatsu-koneiden huolto- ja varaosatoimintoihin. MFO OÜ on käytettyjen metsäkoneiden johtava myyntiyritys Virossa. Se aloittaa huhtikuun alussa Komatsujen ja niiden laitteiden myynnin ja maahantuonnin. Jälleen­myyntisopimus allekirjoitettiin Tartossa 4. helmikuuta.

”Baltian alueella on todettu hyväksi konseptiksi se, että dealerilla on vahva asema käytettyjen metsäkoneiden markki­noinnissa. Markkina-alue on vakiintunut ja tasaisesti kasvava kysyntä käytetyille ja uusille metsäkoneille jatkuu. Vuosittainen metsien kasvu Viron, Latvian ja Liettuan alueella ylittää 30 milj. m3 vuodessa”, kertoo Komatsu Forest Oy:n toimitusjohtaja Jari Alahuhtala.

Edellinen artikkeliEngconilta automaattinen hydrauliliitäntä 40-tonnisiin.
Seuraava artikkeli2018 oli vahva tuotantovuosi metsätaloudessa