Engcon aloittaa tänä vuonna automaattisen EC-Oil 80 -hydrauliliitännän tuotannon. Se sopii käytettäväksi yhdessä Q-Safe 80 -työlaitekiinnikkeen kanssa ja on tarkoitettu enintään 40 tonnin kaivukoneisiin ja suurta virtausta edellyttäville työlaitteille.

Engcon ilmoitti viime vuonna aloittavansa EC-Oil 80:n prototyyppitestit, ja valmistuessaan EC-Oil 80 olisi Engconin suurin automaattinen hydrauliliitäntämalli. Tänä keväänä EC-Oil 80 on valmis täysimittaiseen tuotantoon. Näin kaivupuomin konekiinnikkeiden ja tilttirotaattorien välinen automaattinen hydrauliliitäntä tulee veloituksetta vakiovarusteeksi kokoluokassa QS45–QS80, kun asiakas ostaa samalla kertaa konekiinnikkeen, rototiltin ja DC2-ohjausjärjestelmän. 

Automaattinen hydrauliliitäntä tarkoittaa perusajatuksena sitä, että kuljettajan ei tarvitse poistua kaivinkoneen ohjaamosta kiinnittämään tai irrottamaan tilttiä tai muita hydraulisia työlaitteita manuaalisesti.

Q-Safe 80 on engconin tähän asti voimakkain automaattinen työlaitekiinnike, ja se varustetaan vakiona yhdellä EC-Oil 70 -lohkolla, jossa on kaksi ¾ tuuman liitintä, sähköliitin ja keskusvoiteluliitin. Vakiokokoonpanon lisäksi Q-Safe 80 -työlaitekiinnike voidaan varustaa myös EC-Oil 80 -lohkolla, jossa on kaksi 1 tuuman hydrauliliitintä, ½ tuuman hydrauliliitin ja kaksi sähköliitintä. Tämä mahdollistaa enintään 250 litran virtauksen Q-Safe 80 -työlaitekiinnikkeen kautta.

Jos tarvitaan vielä tätä suurempaa virtausta, EC-Oil 70 -lohkon tilalle on mahdollista vaihtaa toinen EC-Oil 80 -lohko. Näin saavutetaan jopa 300 litran virtaus.

Engcon ilmoittaa, että sen valmistamat hydrauliset työlaitteet, tärylevyt, lajittelukourat, puutavarakourat, harjalaitteet ja haarukkarungot ovat saatavana valmiiksi automaattisilla EC-Oil-hydrauliliitännöillä varustettuina ja lisäksi tarjotaan valmiita yläosia ja sovittimia, jotka voi hitsata tai ruuvata kiinni asiakkaan omiin, olemassa oleviin hydraulisiin työlaitteisiin.

Edellinen artikkeliIBC nyt myös 1470G-harvesteriin
Seuraava artikkeliKomatsu Forest Oy siirtää Komatsu-koneiden myynnin uuteen yritykseen Virossa