Caterpillar-edustajana Suomessa toimiva sveitsiläinen Avesco-konserni investoi vahvasti Suomen liiketoimintaansa avaamalla uuden huippumodernin toimipisteen Keravalle. Uusi lippulaivatoimipiste aloittaa toiminnan kokonaisuudessaan huhtikuun alussa.

Avesco Oy:n päätoimipiste on muuttanut Keravalle ja kaikki toiminnot Vantaalta siirtyvät 1.4.2022 mennessä kokonaisuudessaan uuteen lippulaivatoimipisteeseen, joka sijaitsee Keravan Saviolla logistisesti hyvällä paikalla Lahdentien ja pääradan välissä. Uusi osoite on Karhuntassuntie 5, Kerava.

Rakennustyöt aloitettiin marraskuussa 2020 ja varsinainen toiminta uudessa toimipisteessä käynnistyy huhtikuun alussa. Kaikki Vantaalla toimineet varaosapalvelut sekä varaosamyynti ovat jo siirtyneet uuteen osoitteeseen aiemmin.

Rakennuspinta-alaa kolmen hehtaarin tontilla sijaitsevassa uudessa toimipisteessä on yhteensä 9000 m². Pinta-alasta 3800 m² on varattu Avesco Suomen keskusvaraston käyttöön, jonka valikoimasta löytyy yli 35 000 nimikettä. Koneiden korjaamo- ja huoltotiloille sekä komponenttikorjauksille ja peruskunnostuksille (esim. moottorit ja hydrauliikka) on varattu yhteensä 3500 m². Korjaamo- ja huoltotiloihin mahtuu koneiden koosta riippuen 16-24 konetta. Lisäksi samalla tontilla sijaitseva 570 m² pinta-alan omaava erillinen rakennus pitää sisällään metalli- ja maalaustyöt sekä kaksi pesuhallia.

Uudesta toimipisteestä 1500 m² on varattu toimistotiloille, jossa sijaitsevat Avescon valtakunnalliset tukitoimet, kuten taloushallinto, yritysjohto, markkinointi, hankinta, logistiikka, takuukäsittely, IT-tuki ja koulutustilat. Ympäristö on huomioitu uudessa toimipisteessä siten, että rakennus on suunniteltu mahdollisimman energiatehokkaaksi. Lisäksi toimipisteelle on tehty laaja ympäristöselvitys esimerkiksi hulevesien, melun ja liikenteen osalta. Keravan uusi toimipiste työllistää yli 120 henkilöä, eli noin puolet koko Avescon Suomen henkilöstöstä. Uuden toimipisteen toimintoja ovat edellä mainittujen lisäksi uusien koneiden myynti, vaihtokoneiden myynti, koneiden vuokraus, Cat-generaattorit sekä varaosamyynti. Avescon vahvan panostuksen taustalla on konsernin Suomessa näkemä myynnin ja palveluiden kasvupotentiaali.

”Tavoitteenamme on Caterpillar-liiketoiminnan ja markkinaosuuden selkeä kasvattaminen Suomessa, jossa olemmekin onnistuneet viime vuosina hyvin konemyynnin osalta. Konemyynnin ja konekannan kasvu tukee samalla palvelujemme, kuten huoltojen ja varaosien vahvaa kysyntää. Ykkösasioita tarjoamiemme palvelujen osalta ovat tavoitettavuus ja niiden saatavuus kaikissa tilanteissa, sekä tietenkin henkilökunnan jatkuva koulutus. Uusi Keravan toimipisteemme onkin tilojen puolesta mitoitettu 20-30 % kasvuvaralla koko liiketoimintaamme”, kertoo Avesco Oy:n toimitusjohtaja Teemu Raitis.

Edellinen artikkeliTrelleborg myy rengastoimintansa Yokohamalle
Seuraava artikkeliHitachi uudisti suurimman pyöräalustaisen