JCB, joka muistuttaa olevansa maailman ensimmäisten vetykäyttöisten rakennuskoneiden kehittäjä, on esitellyt markkinoiden ensimmäisen liikkuvan vetytankkauslaitteen.

JCB on investoinut 100 miljoonaa puntaa tehokkaiden vetymoottorien tuotantoprojektiin, ja tähän mennessä yritys on jo esitellyt toimivia prototyyppejä kaivurikuormaajasta ja Loadall-teleskooppikurottajasta, jotka toimivat vedyllä.

Nyt näiden lisäksi on esitelty mobiili Fastrac-alustainen vetytankkauslaite, joka tarjoaa asiakkaille nopean ja helpon tavan tankata koneensa paikan päällä. JCB:n laskelmien mukaan noin 97 prosentissa rakennuskoneista polttoaine toimitetaan työmaalle. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat ovat jo tottuneet kuljetettavaan polttoaineeseen. Vedyn tankkaus onnistuu nyt paikan päällä muutamassa minuutissa.

JCB:n puheenjohtaja lordi Bamford, joka myös johtaa JCB:n vetyprojektia, sanoi: ”Siitä lähtien, kun meistä tuli ensimmäinen rakennuskonevalmistaja, joka esitteli vetykäyttöisiä koneita, monet ovat kysyneet, kuinka niitä voidaan tankata. Nyt meillä on vastaus uudella mobiilivetytankkausjärjestelmällämme, joka mahdollistaa vedyn ottamisen isommista säiliöperävaunuista ja sen jakamisen koneille. Tämä ei eroa nykyisestä, kun dieseliä viedään säiliöillä koneille.”

Edellinen artikkeliISOBUS-ohjaus isoihin Kivi-Pekkoihin
Seuraava artikkeliIsompiensa opettama – Fendt 700 Vario Gen7