Ajoneuvo- ja laitepaikannusta tarjoava ABAX lanseeraa toiminnon, jonka avulla kaluston yhdistäminen IoT-verkkoon on mahdollista ilman erillisiä paikannuslaitteita ja koneen merkistä riippumatta. Uusi ABAX Smart Connect yhdistää telematiikalla varustetun kaluston suoraan etäseurantaan ilman erillisiä paikannuslaitteita.

ABAX lanseeraa paikannuspalveluihinsa Smart Connect-toiminnon, joka hyödyntää työkoneisiin ja raskaisiin ajoneuvoihin valmiiksi asennettua telematiikkaa. Tämän myötä tällaiseen kalustoon ei tarvitse asentaa erillistä paikannuslaitetta, ja samalla sen keräämä tieto saadaan näkyväksi kaluston omistajille.

Rajapintojen avulla paikannusdata siirtyy suoraan ABAX-järjestelmän ohjausnäkymään samalla tavalla kuin erillisen paikannuslaitteen kanssa. Ratkaisussa on mahdollista myös yhdistellä tehdasasenteisella telematiikalla sekä erillisillä paikannuslaitteilla varustettua kalustoa, sillä kaikkea paikannusdataa voidaan seurata yhdessä näkymässä paikannustavasta riippumatta.

Ratkaisusta hyötyvät erityisesti yritykset, joilla on useita kaivinkoneita tai muuta raskasta kalustoa – esimerkiksi maanrakennusyritykset, rakennusala ja kalustovuokraamot. Yhdessä paikassa tapahtuva, yhtenäistä ratkaisua hyödyntävä seuranta säästää paitsi aikaa, myös huolto- ja järjestelmäkustannuksia

”Kaluston reaaliaikainen seuranta vähentää tyhjäkäyntejä ja ajotunteja ja siten myös huoltokustannuksia. Kustannussäästö tehostuu entisestään, kun koko kaluston ja kaikkien koneiden käyttöä voidaan seurata yhdestä järjestelmästä konemerkistä riippumatta”, kertoo ABAX Finland Oy:n Commercial Director Olli Oivanen.

Edellinen artikkeliTerex-dumppereille uusi nimi – Rokbak
Seuraava artikkeliTommi Virta aloitti Komatsu Forest Oy:ssä myynnin ja markkinoinnin johtajana