PEL-Tuote esittelee uuden Isobus-ohjauksen isompiin kivikoneisiin. Tämä tehostaa ja helpottaa kaikkien suurempien Kivi-Pekka-kivenkeruukoneiden käyttöä.

Myös kivenkeräyskoneilta kysytään nykyään yhä suurempaa kokoa ja tehokkuutta. PEL-Tuote Oy vastaa tähän tuomalla ISOBUS-ohjauksen isoihin Kivi-Pekkoihin. ISOBUSohjauksella varustettu kivenkeräyskone mittaa työsyvyyttä ultraäänianturilla ja säätää syvyyttä automaattisesti. Jos kivet ruuhkautuvat, keventää kone automaattisesti karhottimia ja nostaa Flex-Drum nostorumpua. Ruuhkan jälkeen karhotin ja nostorumpu palautuvat automaattisesti alkuperäiseen asentoon. Päisteessä automatiikka hoitaa koneen noston ja ulosoton pysäyttämisen yhdellä napin painalluksella. Automatiikka myös nostaa koneen, jos traktori peruuttaa tai ulosotto kytketään pois päältä.

”ISOBUS-varustellulla kivenkeräyskoneella työskentely on helppoa eikä pitkäkään työpäivä tunnu raskaalta. Koneen kulutusosat kestävät huomattavasti pidempään, kun automatiikka valvoo, ettei niitä turhaan kuluteta. Isobus-terminaalista näkyvät myös huoltomuistutukset ja työajan seuranta, joista on apua urakoitsijoille ja kimppakoneiden käyttäjille”, kertoo PEL-Tuote Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lappalainen.

ISOBUS-hallinnassa kuljettajalla on käytössään kaksi tehdasasetusta tai kaksi muistipaikkaa omille asetuksille. Jos traktorissa on Isobus Aux -ohjain, sillä pystytään ohittamaan automatiikka haastavissa olosuhteissa. Kivi-Pekan väylähallinta on saanut AEF-organisaation hyväksynnän, joka takaa sen yhteensopivuuden eri traktoreiden kanssa.

ISOBUS-ohjauksen lisäksi isompiin Kivi-Pekka -kivenkeräyskoneisiin tulee myös muita uudistuksia. Koneisiin on uudistettu kippaus, karhottimien nosto, Flex Drum -nostorumpu ja voimansiirto. Lisävarusteena saatava Isobus sekä muut uudistukset koskevat työleveydeltään 4:n, 5:n, 6:n ja 7:n metrin malleja. Kivi-Pekka-mallistoon kuuluvat 3, 4, 5, 6 ja 7 metriä leveät mallit. 

Edellinen artikkeliMeclift-trukki Brasiliaan
Seuraava artikkeliJCB: vetyä paikan päälle