Korealainen Hyundai Construction Equipment ja perinteikäs moottorivalmistaja Cummins ovat olleet pitkään yhteistyössä voimanlähdeasioissa, mutta aiemmin polttomoottorivetoisesti. Nyt seuraava yhteinen askel on kuitenkin otettu kohti sähköistämistä, sillä yhteistyökumppanit ovat julkistaneet 3,5-tonnisen minikaivinkoneen prototyypin, joka ottaa käyttövoimansa sähköstä.

Kaivinkoneprototyyppi on varustettu kahdeksalla Cummins BM4.4E -litiumioniakkumoduulilla, joista jokaisen kapasiteetti on 4,4 kilowattituntia ja sarjaan kytkettynä energiamäärää tarjoillaan 35,2 kWh:n verran. Näillä evästyksillä 3,5-tonninen tela-alustainen kone työskentelee Hyundain ja Cumminsin mukaan täyden kahdeksan tunnin tuurin ja latautuu vajaassa kolmessa tunnissa jälleen täyteen toimintatarmoon.

Protoyyppikone on nyt testauksessa ja testivaiheen aikana koneen tehoa, ominaisuuksia, rakennetta ja sopivuutta markkinoille tutkaillaan tarkoin. Lopputuloksena nähtäneen jossain vaiheessa myös kaupallisesti valmis malli tai useampia.

Edellinen artikkeliRikamat ja Liebherr A 914
Seuraava artikkeliCat 320 – Roolimalli